جشنواره هفتگی بیتکسینو: اگر تا 28 مهر بیشترین تعداد سفارش خرید یا فروش را انجام دهید برنده جایزه ۵ میلیون تومانی این هفته می‌شوید.(حداقل 7 سفارش)

اتریوم کلاسیک ETC

قیمت به دلار:

قیمت به تومان:

رتبه رمز ارز:

ارزش بازار:

حجم معاملات 24ساعته:

درصد تغییرات 24ساعته:

$ 19.54
تومان 1,191,330
5.44%
35
$ 2,909,943,542
$ 133,174,518

اتریوم کلاسیک چیست؟

اتریوم کلاسیک مانند اتریوم پلتفرمی متن باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر فناوری بلاک چین است و از کد اصلی اتریوم بهره می‌برد و عملکرد آن براساس قراردادهای هوشمند است. ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک در سال 2016 و در جریان مناقشات DAO (سازمان خودگردان غیرمتمرکز) به وجود آمد و باعث اعمال هاردفورک در بلاک چین اتریوم شد.
تمامی ماجرا از هکی که در سال 2016 بر روی قرارداد هوشمند DAO به وقوع پیوست شروع شد. در نتیجه این رویداد نسخه جدیدی به نام اتریوم بوجود آمد و نسخه قبلی نیز اتریوم کلاسیک نام گرفت و این سرنوشتی بود که برای کهنه سرباز پروژه اتریوم رقم خورد.

داستان پیدایش اتریوم کلاسیک

اتریوم رمزارز ساخته و پرداخته ذهن خلاق ویتالیک بوترین، برنامه نویس و نابغه روسی- کانادایی بود. بوترین جزء نخستین کسانی بود که عاشق بیت کوین و فناوری بلاک چین شد. به دلیل اینکه بیت کوین قادر نبود از عهده برخی از فعالیت‌ها در دنیای غیرمتمرکز بر بیاید، ویتالیک با هدف غلبه بر این نواقص، پلتفرم جدیدی در اواخر سال 2013 به نام اتریوم راه‌اندازی کرد.
اکوسیستم اتریوم که بر پایه قراردادهای هوشمند است، قصد دارد به یک ابر پروژه در سطح جهانی تبدیل شود. به طوریکه با استفاده از ارز دیجیتال اتر (ETH) بر روی شبکه اتریوم برنامه‌های غیرمتمرکز راه‌اندازی کرد، بدون اینکه به واسطه‌ای نیاز داشته باشد. در عین حال احتمال سانسور و از کارافتادگی در این پلتفرم را به حداقل ممکن تقلیل داد. خلاصه بیایید به اصل ماجرای اتریوم و اتریوم کلاسیک بپردازیم و تفاوت هر دوی آنها را برای شما بازگو کنیم.

هک DAO، اتفاقی ناخواسته

اتریوم در حال سپری کردن شکوه دوران طفولیت خود بود، اما سال 2016 ورق کاملا برگشت. این شبکه به طور پیوسته محبوبیت بسیار زیادی را در بین توسعه‌دهندگان و فعالان بازار ارزهای دیحیتال بدست آورده بود به طوریکه قیمت آن در مدت زمان بسیار کوتاهی به بالای 21 دلار رسیده بود و با اختلاف بسیار زیادی نسبت به لایت کوین در رده دوم جدول قرار گرفته بود. تمامی برنامه‌های از پیش تعیین شده به خوبی و در زمان مقرر عملیاتی می‌شد. اما طرح انقلابی DAO همه چیز را بر باد داد. قبل از اینکه به DAO بپردازیم و ببینیم که آن چیست، ابتدا بهتر است با قراردادهای هوشمند آشنا شوید.

قراردادهای هوشمند چیست؟

شما اگر به یک توافق عادی نگاه ظریفی بیاندازید متوجه خواهید شد که قرارداد عادی در واقع یک تعهدی بین دو یا چند نفر است. در این تعهد هر یک از طرفین ملزم هستند کاری را انجام دهند. برای اینکه چنین قراردادی معتبر باشد به شاهد نیاز خواهید داشت. این شاهد دفتر اسناد، ثبت املاک و یا هر نهاد رسمی دیگری می‌تواند باشد.
حالا قرارداد هوشمند چیست؟ قرارداد هوشمند با قرارداد سنتی دارای شباهت‌ها‌ و تفاوت‌هایی است. قرارداد هوشمند در قالب یک کد برنامه نویسی است که پس از اجرا شدن در شبکه بلاک چین، امکان توقف آن وجود ندارد و در صورتی که مفاد قرارداد رعایت شود بدون شک قرارداد اجرا خواهد شد. از این‌رو نیازی به واسطه ندارد. از لحاظ تئوری این یک روش عالی برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز است.

DAO چیست؟

DAO یا سازمان خودگردان غیرمتمرکز است، به عنوان یک قرارداد هوشمند بسیار پیشرفته شناخته می‌شود. این تکنولوژی درصدد است که انقلاب عظیمی در شبکه بلاک چین اتریوم به وجود آورد. اگر سازمان خودگردان غیرمتمرکز را به زبان ساده‌ای معرفی کنیم شباهت زیادی به صندوق سرمایه‌گذاری دارد که توسط سرمایه‌گذارانش اداره می‌شود. از این رو اصلی‌ترین هدف این سازمان جذب سرمایه برای توسعه هر چه بیشتر برنامه‌های غیرمتمرکز است.
روند کار در سیستم DAO بدین صورت است که کاربران می‌توانستند ارز دیجیتال اتر خریداری کنند و آن را در DAO واریز نمایند. در قبال رمزارز واریزی، سیستم خودگردان غیرمتمرکز توکن‌هایی را برای سپرده‌گذاران ارائه می‌داد که دارندگان این توکن‌ها می‌توانند درباره ایده‌های سیستم، رای و نظر خود را اعلام کنند. در این بین اگر 20 درصد اعضا با طرح درخواستی موافقت می‌کردند، سیستم DAO سرمایه مورد نیاز برای چنین طرحی را به صورت خودکار پرداخت می‌کرد و در صورت موفقیت طرح، سود بسیار خوبی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گرفت.
شاید در وهله اول طرح پیچیده به نظر می‌رسد، اما روند اجرای آن بدون نقص عملیاتی می‌شود. سازمان DAO اولین پروژه‌ای بود که همه فرایندهای آن به صورت غیرمتمرکز و خودکار صورت می‌گرفت. از این رو بسیاری از فعالان جامعه اتریوم آن را یک دموکراسی واقعی قلمداد می‌کنند.
کمتر از 30 روز از فعالیت این سیستم نگذشته بود که توانست بیش از 150 میلیون دلار جذب کند و در همین مدت بسیار کم بیش از 14 درصد از توکن‌های استخراج شده اتریوم را جذب نمود.
در کد DAO تابعی تعریف شده بود که در آن هر زمان سرمایه‌گذاران بخواهند می‌توانند توکن‌های DAO را پس دهند و اتریوم‌هایشان را دریافت نمایند.

هک  DAO

همه برنامه‌های DAO خوب پیش می‌رفت تا اینکه در ژوئن 2016 یک هکر ناشناس توانست یک باگ امنیتی در کد DAO را شناسایی کند و بیش از 50 میلیون دلار ارز دیجیتال اتر را به سرقت ببرد.
در اثر این رویداد قیمت اتر در مدت بسیار کوتاهی از 20 دلار به 12 دلار رسید و شوکی بسیار عظیم سرمایه‌گذاران این پلتفرم را فرا گرفت. چنین موضوعی باعث خدشه‌دار شدن شهرت اتریوم شد، اما توجه کنید که این امر به معنای هک شدن شبکه اتریوم نیست. شما فرض بر این بگذارید که اتریوم شبکه اینترنت است و DAO به عنوان وب سایتی در این شبکه عظیم فعالیت می‌کند و تنها این وب سایت مورد تهاجم قرار گرفته نه شبکه اینترنت. با این حال، این یک رویداد فاجعه بار برای شبکه اتریوم بود.
راهکار چه بود؟
براساس آنچه که به عنوان یکی از شرایط موجود در قرارداد DAO، آمده بود پس از گذشت 28 روز درخواست انتقال اتریوم عملی می‌شد و به عبارتی امکان برداشت مبالغ تا 28 روز برای هکر ممکن نبود. طی این مدت بایستی چاره‌ای اندیشیده می‌شد و جامعه اتریوم ملزم به انتخاب یکی از سه راهکار زیر بود:
• کاری انجام نمی‌دادند و اجازه می‌دادند 50 میلیون دلار به حساب هکر منتقل شود که چنین چیزی در ماهیت غیرمتمرکز بلاک چین امری طبیعی به نظر می‌رسد.
• روش هارد فورک یا انشعاب سخت (Hard fork) را برای برگرداندن دارایی‌های به سرقت رفته انتخاب می‌کردند.
• روش سافت فورک یا انشعاب نرم (Soft fork) را برای عودت دادن دارایی‌ها در پیش می‌گرفتند.
طبق نظر اکثریت جامعه اتریوم برای جلوگیری از خدشه دار شدن نام اتریوم، قرار شد مبالغ با استفاده از سافت فورک برگرداننده شود.

منظور از سافت فورک چیست؟

از آنجایی که امکان اعمال تغییر در بلاک چین غیرممکن است. در صورت نیاز به بروزرسانی یا مخالفت عده‌ای از جامعه یک شبکه با قوانین بلاک چین، به دو روش می‌توان متوسل شد که عبارتند از سافت فورک یا هارد فورک.
سافت فورک به نوعی بروزرسانی در بلاک چین اشاره دارد که در نتیجه آن سازگاری با نسخه قدیمی از بین نمی‌رود. به عبارتی به روز رسانی روی بلاک چین اعمال می‌شود اما همچنان مخالفان این بروزرسانی نیز می‌توانند به فعالیت خود روی این شبکه ادامه دهند. در این نوع از به روزرسانی کوین و بلاک جدیدی ایجاد نمی‌شود.
با استفاده از سافت فورک، تیم توسعه دهنده اتریوم درصدد بودند بدون ایجاد تغییری در بلاک چین اتریوم مانع از انجام تراکنش از سوی هکر شوند تا بلاک‌های هکر نادیده گرفته شده و امکان بازگشت دارایی فراهم شود.
همزمان با فراهم شدن مقدمات سافت فورک، طی مقاله‌ای اثبات شد که اجرای سافت فورک می‌تواند شبکه را در مقابل حملات DDoS آسیب‌پذیر کند. به طوری که با انجام تراکنش‌های بیش از حد و بدون کارمزد، ترافیکی سنگین در شبکه حاکم شده و فرایند تایید تراکنش‌ها متوقف می‌شود که خطر چنین رویدادی قطعا بسیار بیشتر از هک DAO زیان‌بار خواهد بود. همین امر باعث شد تا تیم توسعه دهنده به تنها راه باقی مانده یعنی هارد فورک متوسل شود.

منظور از هارد فورک چیست؟

در هاردفورک قوانین بلاک چین دچار تغییراتی می‌شود و سازگاری با نسخه قدیمی از بین می‌رود. از این رو نودها برای فعالیت در این اکوسیستم به روزرسانی‌شده، ملزم به آپدیت نسخه خود هستند. در غیر این صورت فعالیت آنها در قالب نود در شبکه امکان‌پذیر نخواهد بود. هاردفورک الزاما به تولد کوین جدیدی منتهی نمی‌شود. اما در صورتی که جامعه بزرگی از کاربران همچنان تمایل به فعالیت روی نسخه قدیمی داشته باشند، بلاک چین و کوین جدیدی متولد خواهد شد.
نسخه قدیمی، اتریوم کلاسیک نام گرفت و اتریوم جدیدی متولد شد
انجام هاردفورک و اعمال تغییرات در قوانین اتریوم، به اختلافات موجود میان جامعه توسعه‌دهندگان اتریوم دامن زد. بدین ترتیب جامعه مخالفان، فعالیت روی نسخه قدیمی را ادامه دادند و موافقان هاردفورک نیز روی نسخه جدید خود به فعالیت پرداختند.
برای بازگرداندن مبالغ سرمایه‌گذاران، در بلاک 1,920,000 که دقیقا یک بلاک پیش از هک دائو بود، هاردفورک بزرگ اتریوم اجرا شد. در نتیجه این رویداد، بلاک چین و کوین جدیدی به وجود آمد.
در حالی که چنین رویدادی خلاف معمول بود؛ اما با توجه به اینکه حمایت گسترده‌ای از نسخه جدید صورت گرفت و توسعه‌دهندگان اصلی پلتفرم از جمله ویتالیک بوترین به پشتیبانی از این هاردفورک برخاستند، اتریوم قبلی با عنوان اتریوم کلاسیک و با نماد اختصاری ETC شناخته شد و ارز دیجیتال جدید اتریوم نامیده شد.

رمز ارز ETC و کاربردهای آن

اتریوم کلاسیک با نماد ETC در صرافی‌ها لیست شده است. این رمز ارز در زمان نگارش این مقاله در تابستان 1402 با قیمت هر واحد 71.18 دلار معامله می‌شود و به لحاظ ارزش در رتبه 28 بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. همچنین سهم این ارز دیجیتال از کل بازار 22.0 درصد است.
نودها و ماینرهای فعال در شبکه اتریوم کلاسیک در ازای استخراج بلاک‌های جدید و تایید تراکنش‌ها، ارز دیجیتال ETC را در قالب پاداش دریافت می‌کنند. علاوه بر این از این رمز ارز می‌توان برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها، هزینه کالا و خدمات و تبدیل به سایر رمز ارزها نیز استفاده نمود.

میزان عرضه Ethereum Classic

اتریوم کلاسیک دارای عرضه نهایی محدود به 210,700,000 کوین است که تا کنون بیش از 142 میلیون واحد آن به عرضه درامده و با تورمی در حدود 5 درصد کوین های جدید از طریق فرایند ماینینگ حاصل و به عرضه در خواهند آمد.

ماینینگ در اتریوم کلاسیک

برای استخراج اتریوم کلاسیک نیازی به داشتن دستگاه‌های اسیک ماینر های قدرتمندی نیست. حتی با داشتن پردازنده‌های گرافیکی GPU می‌توان به استخراج این رمز ارز پرداخت. بنابراین می‌توان با داشتن یک دسکتاپ گیمینگ قدرتمند و کارت گرافیک AMD و یا NVIDIA نسبت به انجام عملیات ماینینگ این رمز ارز اقدام نمود.
برای راه‌اندازی ریگ استخراج اتریوم کلاسیک می‌توانید با اتصال چند کارت گرافیک قدرتمند مانند انویدیا سری 3080 با هشت گیگابایت فعالیت ساخت بلاک وتایید تراکنش ها را به ازای دریافت پاداش ETC انجام دهید.

چگونه ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک خریداری کنیم؟

ارز دیجیتال ETC همانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال در صرافی‌های مختلفی عرضه می‌شود که از آن جمله می‌توان به صرافی‌های نام آشنایی مانند بایننس، کوین بیس پرو، FTX، هات بیت و بیترکس اشاره نمود. برای خرید رمز ارز ETC از طریق صرافی‌های داخلی می‌توانید به صرافی ارز دیجیتال بیتکسینو مراجعه کنید. این صرافی با توجه به ارائه رابط کاربری ساده و امنیت بالا روشی مطمئن و ساده برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال شما به شمار می‌رود.

کیف پول‌های اتریوم کلاسیک

همانند سایر رمزارزها اتریوم کلاسیک نیز قابل ذخیره‌ سازی در کیف پول‌های سخت افزاری، نرم افزاری و مبتنی بر وب است. با توجه به اینکه هر کدام از این کیف پول‌ها دارای معایب و مزایای خاص خود هستند، می‌توانید متناسب با نیاز خود نوع مناسب آن را انتخاب نمایید. کیف پول‌هایی که از این رمز ارز پشتیبانی می‌کنند، عبارتند از:
• کیف پول‌های سخت‌افزاری: لجر، سیف پول و ترزور
• کیف پول‌های نرم‌افزاری: اتمیک، کوینومی و کوین بیس
• کیف پول‌های تحت وب: متامسک و مای اتر والت

سوالات متداول
چگونه می‌توانم اتریوم کلاسیک خریداری کنم؟

صرافی معتبر بیتکسینو این امکان را به شما می دهد تا با ثبت نام و احراز هویت در فضای ایمن و آسان خرید و فروش اتریوم کلاسیک را انجام دهید.

چگونه می‌توانم اتریوم کلاسیک را به ریال تبدیل کنم؟

در صرافی بیتکسینو در هر ساعت از شبانه روز میتوانید پس از احراز و انتقال اتریوم کلاسیک به ولتتان به نرخ همان لحظه اتریوم کلاسیک را به ریال و یا بلعکس تبدیل نمایید.

زمان و هزینه برداشت اتریوم کلاسیک به چه صورت است؟

تراکنش های اتریوم کلاسیک متناسب با ترافیک این شبکه در صف قرار گرفته و انجام می شود و کارمزد های انتقال به ماینر های شبکه اختصاص می یابد که نرخی متغییر است اما معمولا با هزینه حدودی 1 دلار و زمان کمتر از 20 دقیقه انتقالات صورت می پذیرد.

حداقل و حداکثر خرید اتریوم کلاسیک در روز چقدر است؟

حداقل خرید و فروش در صرافی بیتکسینو معادل ریالی 10 دلار است و حداکثری در روز برای خرید و فروش اتریوم کلاسیک در نظر گرفته نشده است. و کاربران با هر میزان دارایی میتوانند اقدام به خرید نمایند.

آیا خرید اتریوم کلاسیک ریسک بالایی دارد؟

به طور کلی هر سرمایه گذاری دارای ریسک هست در این میان سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا ریسک به مراتب بیشتری را نیز داراست که افراد قبل از ورود نیاز به مطالعه کامل و بررسی جوانب مخاطره امیز این سرمایه گذاری را باید لحاظ نمایند.

کارمزد خرید اتریوم کلاسیک در بیتکسینو چقدر است؟

بیتکسینو با کارمزد معادل 0.2 درصد که کمترین میزان کارمزد میان تمام صرافی ها است با بهترین نرخ معاملات خرید و فروش شما را بدون واسطه انجام می دهد.

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه
      درخواست کوپن