با ثبت نام و احراز هویت، 50 هزار شیبا اینو دریافت کنید!

اوالانچ AVAX

قیمت به دلار:

قیمت به تومان:

رتبه رمز ارز:

ارزش بازار:

حجم معاملات 24ساعته:

درصد تغییرات 24ساعته:

$ 21.78
تومان 1,327,970
2.58%
14
$ 8,835,017,649
$ 166,820,772

اوالانچ چیست؟

در پی سال های گذشته شاهد ظهور شبکه های غیر متمرکز زیادی بوده ایم که با هدف رقابت با اتریوم در پی حل مشکلات سرعت کم و کارمزد های بالای این پلتفرم پا به میدان گذاشتند اما در این بین اوالانچ را می توان از شایسته ترین رقیبان اتریوم و از قدرتمند ترین پلتفرم های همه کاره به حساب آورد که چه در زمینه سرعت تراکنش و چه در زمینه امنیت و تمرکز زدایی و حتی امکانات و تعامل پذیری برگ برنده ای را در دنیای رمز ارز ها رو کرده است.

 اوالانچ شبکه ای همتا به همتا، غیر متمرکز و بسیار مقیاس پذیر است که توانایی انجام 4500 تراکنش را در هر ثانیه داراست و علاوه بر این در بستر خود امکان توسعه بلاکچین های کاملا اختصاصی را فراهم کرده است که با ایجاد ارتباط بین بلاچین ها و بهره بری از امکانات متعدد توسعه نرم افزار های غیر متمرکز توانسته یکی از برترین بستر های وب 3 را بوجود بیاورد، در این فضا دیگر با محدودیت های کندی سرعت و یا کارمزد های بالای تراکنش ها روبه رو نیستیم و هماهنگی بالای عناصر شبکه امکان راه اندازی سامانه های غیر متمرکز را با عملکردی مثال زدنی و امکان ایجاد ارتباط با سایر نرم افزار ها برای توسعه دهنده گان فراهم آورده است.

اجزاء پلتفرم آوالانچ

اوالانچ از 3 زنجیره اصلی به شرح زیر تشکیل شده است:

Platform chain (Pchain) : پی چین اوالانچ وظیفه هماهنگ سازی ولیدتور ها، فرایند سهام گذاری و انجام محاسبات مربوط به ساب نت ها و تخصیص فول نود آنان را برعهده دارد و جهت اجماع مکانیزم Snowman برای این زنجیره استفاده می شود دسترسی این زنجیره برای توسعه دنده گان از طریق API ها محقق شده و توسط ان می توانند سابنت های جدید که همان بلاکچین های اختصاصی هستند را بوجود آورند.

Exchange chain (Xchain) : زنجیره ایکس چین اوالانچ جهت انتقال و تبادل دارایی به کار گرفته می شود و از مدل مبتنی بر  UTXO استفاده می کند، در این زنجیره از اجماع اوالانچ برای اعتبار سنجی استفاده می شود و از گراف مدور جهت دار به عنوان دفتر کل برای ان استفاده شده است.

Contract chain (Cchain) : سی چین اوالانچ برای اجرای قرار داد های هوشمند و پردازش های مربوط به آنها بوجود آمده و دارای هماهنگی و پشتیبانی از برخی شبکه های دیگر از جمله ماشین مجازی اتریوم یا EVM نیز می باشد و جهت اجماع مکانیزم Snowman برای این زنجیره همانند پی چین استفاده می شود. در این زنجیره توسعه دهنده گان می توانند با زبان برنامه نویسی اتریوم یا همان سالیدیتی نرم افزار های هماهنگ با اتریوم را ایجاد کنند و یا به راحتی سایر نرم افزار های اتریوم را به اوالانچ متصل نمایند.

Sub networks (subnet) : ساب نت های اوالانچ در اصل بلاکچین های اختصاصی هستند که توسط توسعه دهنده گان پدید آمده اند، گفتنی است ایجاد ساب نت ها برای عموم امکان پذیر است و می توانند متناسب با نیازشان دست به توسعه بلاکچینی اختصاصی بزنند، فول نود های اوالانچ با سهام گذاری توکن های آواکس میتوانند اعتبار سنجی را در ساب نت ها نیز انجام دهند و حتی اعتبار سنجی در چندین ساب نت را بر عهده بگیرند،  برای ایجاد هر ساب نت حداقل به 5 نود جهت اعتبار سنجی شبکه مورد نظر نیاز است، همچنین توکن اواکس می تواند در این بلاکچین های خصوصی نقش کارمزد تراکنش را نیز ایفا کند. تمامی نود های اواکس و ساب نت های آن در سابنت پیش فرض یا Default subnet حضور دارند که وظیفه نظارت بر 3 زنجیره اصلی اولانچ بر عهده آنهاست.

مکانیزم اجماع اوالانچ

اوالانچ دارای دو مکانیزم اجماع Avalanche Consensus و Snowman  است در اصل پلتفرم اوالانچ از دو مدل بلاکچین و Directed Acyclic Graph یا گراف جهت دار غیر مدور که به اصطلاح DAG نامیده می شود در زنجیره های مختلفش بهره می برد، نحوه کار مکانیزم اجماع اوالانچ به این صورت است که از مجموعه ای از نود ها به صورت تصادفی برای اعتبار سنجی تراکنش ها سوال می شود و انتخاب مجموعه تصادفی به قدری تکرار می شود تا اجماع صحیحی برای رد یا تایید تراکنش ارسالی بوجود آید این نوع مکانیزم خاص بر خلاف سایر مکانیزم های اجماع مانند POS به لیدر یا رهبری برای کاندید شدن ساخت بلاک یا نظر دهی برای تایید تراکنش ها نیازی ندارد چرا که این وظیفه با پرس و جو از میان دسته هایی از نود ها به وقوع می پیوندد. این نوع از اجماع قابلیت تایید تراکنش ها و قطعیت انها را تنها به 2 ثانیه رسانده و وظیفه محوله به خوشه های نود ها به قدری بهینه است که برای پردازش کمترین میزان منابع کامپیوتری را جهت تشخیص و پاسخ به کار می گیرند و از این رو اوالانچ در زمینه مصرف برق و ردپای کربنی جزو سبز ترین پلتفرم های همتا به همتا دسته بندی می شود. متناسب با ساز و کار پلتفرم اوالانچ در زنجیره ایکس چین که برای رد بدل کردن دارایی های دیجیتالی ایجاد شده از الگوریتم اجماع اوالانچ مبتنی بر گراف مدور جهت دار یا DAG استفاده می شود و در این سیستم برای ثبت تراکنش های جدید دیگر نیازی به ساخت بلاک و استفاده از بلاکچین نیست و قسمت عمده مقیاس پذیری اوالانچ در این زنجیره به این فناوری و مکانیزم اجماع اوالانچ متکی است. اما در زنجیزه های دیگر از مکانیزم مشابهی به آنچه گفته شد تحت عنوان Snowman  استفاده شده است که برای سهولت پردازش قرار داد های هوشمند و تعامل با سایر بلاکچین ها در زنجیره سی چین اوالانچ استفاده از دفتر کل توزیع شده بلاکچینی و ساخت بلاک های جدید در هر 3 ثانیه جریان دارد همچنین برای اجرای قرار داد های هوشمند ماشین مجازی اوالانچ یا AVM وظیفه پردازش های ارسالی را عهده دارد است.

استیک اواکس

همانطور که گفته شد فول نود های اواکس با فرایند سهام گذاری توکن اواکس می توانند با اعتبار سنجی تراکنش ها به صورت پاداش توکن های جدید را دریافت نمایند، برای تبدیل شدن به فول نود در اوالانچ نیاز به سهام گذاری حداقل 2000 توکن AVAX و یک سیستم کامپیوتری با مشخصات فنی نه چندان بالا و اینترنتی با کیفیت است، دوره های سهام گذاری و تبدیل شدن به فول نود اواکس بین 2 هفته تا 1 سال متغییر هست و در صورت عدم داشتن شرایط لازم برای تبدیل شدن به فول نود می توانید با حداقل سهام گذاری 25 اواکس به عنوان مشارکت کننده روی فول نود مورد نظر سهام گذاری کرده و پاداش استیک اواکس که در حال حاضر چیزی نزدیک به 11 درصد در سال است را دریافت نمایید.

کاربرد توکن اواکس

اواکس یا AVAX رمز ارز بومی بلاکچین اوالانچ هست که به عنوان ابزاری برای پرداخت یا ذخیره ارزش و دارایی می تواند نگه داری شود. اصلی ترین نقش توکن آواکس تامین امنیت شبکه بواسطه استفاده از سهام گذاری و تبدیل به نود اعتبار سنجی است که می توان درصدی از توکن های جدید را نیز متناسب با میزان سهام گذاری دریافت نمود و علاوه بر این از این توکن برای پرداخت هزینه تراکنش های اوالانچ نیز استفاده می شود که البته می تواند نقش gas یا همان کارمزد تراکنش را در سابنت ها یا همان بلاکچین های ساخته شده در بستر اوالانچ را نیز داشته باشد.

بررسی رقیبان اوالانچ

بنا به امکانات متعددی که اوالانچ چه در زمینه توسعه قرار داد های هوشمند و چه در زمینه ایجاد بلاکچین های اختصاصی در کنار سرعت امنیت و تمرکز زدایی می دهد کمتر پروژه ای را می توان در حد ان حتی از میان صد ها بلاکچین در حال توسعه یافت با این حال پروژه هایی که تا قدری شبیه به اوالانچ و از رقیبان مستقیم ان به حساب می آیند بلاکچین های پولکادات و کازماس هستند که همانند اوالانچ دارای بستری برای توسعه بلاکچین های اختصاصی و سایر مزایای آن هستند البته هر 3 پلتفرم اوالانچ، پوکادات و کازماس دارای نقاط قوت و ضعف هایی هستند که مقایسه دقیق انها و انتخاب برنده ای از این بین را بسیار دشوار می کند.

تاریخچه  اوالانچ

رمز ارز اوالانچ توسط کمپانی AVA LABS توسعه یافته است که دارای 3 هم بنیان گذار است، مدیر عامل بنیاد اوالانچ emin gun sirer ، مدیر فنی Kevin seqniki و معمار ارشد پروتکل moafan ted yin هستند. Emin gun sirer  از استاید و دانشمندان علوم کامپیوتر دانشگاه Cornell امریکا است که پیشتر در زمینه بیت کوین و مقیاس پذیری آن فعالیت های زیادی را انجام داده بود و در زمینه رمز نگاری بسیار شناخته شده است و دستیاران دیگر آن نیز از فارغ التحصیلان دکترای همین دانشگاه هستند که با همکاری یکدیگر در نهایت بلاکچین قدتمند اوالانچ را بوجود آوردند.

جنسیس بلاک اوالانچ در تاریخ 20 سپتامبر سال 2020 ایجاد شد و به میزان 50 درصد از کل عرضه توکن های ان در این بلاک استخراج شد و به برنامه های پروژه اختصاص یافت که در ادامه با توضیحات ذکر شده است.

بروز باگ در اوالانچ

در بهمن ماه سال 1399 اوالانچ هنگامی که با حجم تراکنش های ناگهانی بسیار زیادی روبه رو شد دچار باگ شده و زنجیره سی چین ان از دسترس خارج شد، در این اتفاق که منجر به عدم به اجماع رسیدن نود ها برای تایید یا رد تراکنش ها شده بود حمله دوبار خرج کردن یا دابل اسپندینگ در اوالانچ مشاهده نشد و با هماهنگ سازی نود های اوالانچ توسط بنیاد اوا لبز و ارائه بروز رسانی در سورس کد این مشکل سرانجام حل شد اما گمانه زنی های زیادی را به ادعا های مقیاس پذیری اوالانچ وارد کرد.

سختی انتقال بین زنجیره ها

اوالانچ از زنجیره های مختلفی برای افزایش توان عملیاتی و سپردن وظایف مختلف به هر زنجیره استفاده کرده که در پی ان سرعت و مقیاس پذیری بالایی را شاهد بوده ایم اما این موضوع باعث شده تا دارایی توکن اواکس در هر زنجیره ای که باشد به صورت مستقیم تنها در همان زنجیره قابل انتقال باشد مثلا شما اگر در زنجیره سی چین دارای توکن اواکس هستید برای ارسال ان به شخص دیگر باید از ادرس اوالانچ در زنجیره سی چین استفاده کنید و برای زنجیره دیگر یعنی ایکس چین نیز این موضوع صادق است البته اوالانچ پلی را برای انتقال ساده توکن ها بین زنجیره های مختلف اوالانچ توسعه داده که توسط آن این فرایند به سادگی انجام می پذیرد اما برای کاربران مبتدی ارز های دیجیتال توضیح زنجیره های مختلف و انتقال مسقیم در هریک و نیاز به پل برای تغییر زنجیره واقعا سخت و چالش بر انگیز است.

میزان عرضه و تورم توکن اواکس

توکن آواکس دارای عرضه نهایی به میزان محدود به 720 میلیون توکن است که تا کنون در حدود 450 میلیون واحد آن عرضه شده است. به میزان 50 درصد از عرضه نهایی ذکر شده توسط پاداش استیکینگ توکن اواکس به سهام گذاران پرداخت خواهد شد، 10 درصد از عرضه کل در برنامه عمومی فروش توکن به متقاضیان فروخته شد، 10 درصدر به تیم اوالانچ، 9.3 درصد به بنیاد اوالانچ، 5 درصدر به شرکای استراتژیک، 2.5 درصد ایردراپ توکن، 2.5 درصد فروش در برنامه Seed Sale، 3.5 درصد فروش توکن در برنامه خصوصی و 7 درصد به کامیونیتی و توسعه دهنده گان تعلق گرفته است. اوالانچ دارای مکانیزم ضد تورمی و توکن سوزی نیز می باشد. کارمزد ثابت تراکنش های صورت گرفته در شبکه XCHAIN اوالانچ که معادل ۰٫۰۰۱avax هست، پس از انجام هر تراکنش به صورت خودکار سوخته شده و با این ساز و کار میزان عرضه نهایی اواکس را کاهش می دهد.

بهترین کیف پول‌های اوالانچ

اواکس در حال حاظر تعداد بسیار زیادی کیف پول دارد که در لیست زیر محبوب ترین های آنها برای پلتفرم های مختلف عنوان شده است:

  • تراست والت ( Trust Wallet) کیف پول موبایل.
  • لجر (Ledger) کیف پول سخت افزاری.
  • متامسک (Meta mask) کیف پول مروگر وب و موبایل فقط برای شبکه AVAXC.
  • اوالانچ ولت (Avalanche Wallet) کیف پول تحت وب.
  • اکسودوس (Exodus) کیف پول دسکتاپ و موبایل.

چگونه اوالانچ بخریم؟

خرید و فروش اوالانچ به عنوان رمز ارز محبوب، از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال صورت می‌گیرد. صرافی‌های زیادی در حال فعالیت در زمینه خرید و فروش اواکس هستند. از آنجایی که امکان انجام

فعالیت‌های کلاهبردارانه در این حوزه زیاد است، بهتر است برای خرید و فروش اواکس یک صرافی معتبر را انتخاب کنید. صرافی بیتکسینو از جمله صرافی‌های معتبر داخلی است که بستری امن برای تبادل ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این صرافی توسط تیم متخصص در حوزه نرم افزار راه‌اندازی شده که تجربه سال‌ها فعالیت در زمینه سیستم‌های مالی و استارتاپ‌ها را در رزومه خود دارد.

سوالات متداول
چگونه می‌توانم اولنچ خریداری کنم؟

صرافی معتبر بیتکسینو این امکان را به شما می دهد تا با ثبت نام و احراز هویت در فضای ایمن و آسان خرید و فروش اولنچ را انجام دهید.

چگونه می‌توانم اولنچ را به ریال تبدیل کنم؟

در صرافی بیتکسینو در هر ساعت از شبانه روز میتوانید پس از احراز و انتقال اولنچ به ولتتان به نرخ همان لحظه اولنچ را به ریال و یا بلعکس تبدیل نمایید.

زمان و هزینه برداشت اولنچ به چه صورت است؟

تراکنش های اولنچ بسیار سریع و ارزان است و با چند سنت طی کمتر از 1 دقیقه انجام می گیرد.

حداقل و حداکثر خرید اولنچ در روز چقدر است؟

حداقل خرید و فروش در صرافی بیتکسینو معادل ریالی 6 دلار است و حداکثری در روز برای خرید و فروش اولنچ در نظر گرفته نشده است. و کاربران با هر میزان دارایی میتوانند اقدام به خرید نمایند.

آیا خرید اولنچ ریسک بالایی دارد؟

به طور کلی هر سرمایه گذاری دارای ریسک هست در این میان سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا ریسک به مراتب بیشتری را نیز داراست که افراد قبل از ورود نیاز به مطالعه کامل و بررسی جوانب مخاطره امیز این سرمایه گذاری را باید لحاظ نمایند.

کارمزد خرید اولنچ در بیتکسینو چقدر است؟

بیتکسینو با کارمزد معادل 0.2 درصد که کمترین میزان کارمزد میان تمام صرافی ها است با بهترین نرخ معاملات خرید و فروش شما را بدون واسطه انجام می دهد.

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه
      درخواست کوپن