با ثبت نام و احراز هویت، 50 هزار شیبا اینو دریافت کنید!

ترون TRX

قیمت به دلار:

قیمت به تومان:

رتبه رمز ارز:

7,313
0.125

ارزش بازار:

14

حجم معاملات 24ساعته:

درصد تغییرات 24ساعته:

0.750%

ترون چیست؟ 

بلاکچین ترون با سرعت بسیار بالا و کارمزد های نزدیک به صفر جزو اولین رقیبان اصلی اتریوم قلمداد می شود که با ویژگی های برجسته ای همچون پشتیبانی از انواع قرار داد های هوشمند و امکان ایجاد توکن های متعدد و ساخت اپلیکیشن های غیر متمرکز و فراهم سازی زیر ساختی همتا به همتا برای میزبانی از پلتفرم های سرگرمی و تولید محتوا با حذف واسطه ها از سال 2017 پا به عرصه گذاشت و توانست از مقبولیت بالایی طی این مدت برخوردار شود.

آشنایی با ترون

هدف اصلی ترون ایجاد پلتفرمی غیر متمرکز جهت ایجاد فضایی بهبود یافته برای توسعه فضای سرگرمی بود، با وجود واسطه های فراوان در این فضا همچون نتفلیکس کاربران و تولید کننده های محتوا بخش زیادی از هزینه را به این پلتفرم های واسط پرداخت می کنند که بستر ترون قصد در تسهیل این مشکل و اتصال مستقیم کاربران به تولید کننده گان و توسعه دهنده گان را دارد که با ایجاد بستری بسیار سریع و پشتیبانی از قرار داد های هوشمند که امکان توسعه به زبان جاوا یا سالیدیتی (زبان برنامه نویسی اتریوم) در آن میسر شده و اجرای این قرار داد ها در ماشین مجازی اختصاصی ترون یا TVM این امر صورت می گیرد، البته گفتنی است پس از  لانچ ترون تنها استفاده از این بلاکچین برای حوضه سرگرمی نبوده بلکه طیف وسیعی از قرار داد های هوشمند و اپلیکیشن های غیر متمرکز به دلیل سهولت پیاده سازی و توسعه سریع در ترون شکل گرفتند که از محبوب ترین آنها می توان به استیبل کوین الگوریتمی USDD اشاره کرد که با سوزاندن ترون استیبل کوینی به ارزش 1 دلار ایجاد می کند و در کنار آن انواع بازی های بلاکچینی و متاورس و پروژه های مبتنی بر امور مالی غیر متمرکز یا DEFI با ارزش دارایی قفل شده قابل قبولی همچون SUN و JUSTLEND ایجاد شدند.  از اصلی ترین ویژگی قرار داد های هوشمند عدم نیاز آنها به بنگاه یا واسطه ای برای اجرا و ضمانت اجرای آنها بدون امکان جلوگیری و دخالت طرفین حتی نویسنده برنامه آن قرار داد است.

آشنایی با بلاکچین ترون

ترون از تکنولوژی تحت عنوان بلاکچین بهره می برد که در آن نود های شبکه در هر 3 ثانیه بلاک جدیدی را ایجاد و تراکنش هایی که در صف انجام هستند را تایید و در آن ثبت می کنند. ترون شبکه ای نیمه ناشناس است یعنی تراکنش های انجام شده در آن یا موجودی آدرس کیف پول ها برای همه نمایان است اما اطلاعات شخصی این کیف پول ها و صاحبان آن برای هیچ کس آشکار نیست البته ترون طی اپدیت zk snark قابلیتی را برای توکن های بر بسترش فراهم نمود که بتوانند از ویژگی های حفظ حریم خصوصی نیز استفاده کنند و تراکنش های کاملا نا شناس و غیر قابل رهگیری را ایجاد نمایند. برای ایجاد کیف پول و ارسال و دریافت توکن های ترونیکس یا TRX و استفاده از قرار داد های هوشمند آن نیاز به تاییدیه یا هرگونه احراز هویتی نخواهید داشت.

بلاکچین ترون از یک معماری 3 لایه ای استفاده می کند:

لایه هسته: این لایه موظف به پردازش و اجرای دستورات مربوط به مایشن مجازی ترون یا TVM را بر عهده دارد که در نهایت تمامی وظایف پس از ثبت بر عهده این لایه می باشد.

لایه اپلیکیشن: لایه اپلیکیشن مختص توسعه دهنده گان و کاربران نهایی ترون تهیه شده است و مواردی از قبیل ایجاد ادرس ها، کیف پول های کاربران، توسعه برنامه ها  و قرار داد های هوشمند در این لایه انجام می‌شوند.

لایه ذخیره سازی: هر بلاکچینی نیاز به فضایی جهت ثبت تاریخچه تراکنش ها در یک دفتر کل به صورت ایمن و غیر قابل تغییر دارد که این لایه از ترون وظیفه فراهم سازی فضایی ایمن را در بلاکچین ترون عهده دار است.

افزایش سرعت و کارایی در ترون

با روی کار امدن اتریوم و پشتیبانی از قرار داد های هوشمند کم کم مشکلات کارمزد های بالا و سرعت پایین تایید تراکنش های اتریوم که تنها به 17 عدد در ثانیه محدود است هویدا شد که بنیاد ترون را به فکر ایجاد بلاکچینی جدید با سرعت بسیار بالای 2000 تراکنش در ثانیه و کارمزد هایی نزدیک به صفر انداخت، ترون با استفاده از مکانیزم اجماعی جدید تحت عنوان DPOS یا اثبات سهام نمایندگی با صرف هزینه و برق بسیار کمتری توانست پردازش بسیار بیشتری را از اتریوم که مبتنی بر ماینینگ بود به دست آورد در این بلاکچین دیگر نیازی به خرید تجهیزات ماینینگ و صرف برق زیاد برای تامین امنیت و ایجاد بلاک های جدید نبود بلکه از بین 127 نماینده شبکه که حداقل میزان 9999 توکن ترونیکس را در اختیار دارند در هر 6 ساعت رای گیری می شود و تمامی کاربران این توکن در شبکه حق رای دارند و هر 6 ساعت 27 نماینده که بیشترین رای را گرفته اند کاندیدی برای تولید بلاک جدید و دریافت پاداش ساخت بلاک می شوند. در این فرایند 27 نماینده اصلی Super Representative قلمداد شده و باقی 127 نفر Super Representative Partner نامیده می شوند که آنها هم مقداری از پاداش های بلاک جدید را نیز دریافت می کنند.

کاربرد رمز ارز ترونیکس

ترونیکس یا TRX رمز ارز بومی بلاکچین ترون هست که به عنوان ابزاری برای پرداخت یا ذخیره ارزش و دارایی می تواند نگه داری شود و علاوه بر این از این توکن برای پرداخت هزینه تراکنش های ترون و تمامی توکن های ایجاد شده در این بستر و اجرای قرار داد های هوشمند نیز استفاده می شود و متناسب با مکانیزم اثبات سهام نماینده گی شده در ترون نود های شبکه نیاز به در اختیار داشتن مقداری مشخص از این رمز ارز را دارند که طی این فرایند مقداری هم ترون به عنوان پاداش دریافت می کنند.

امکان ایجاد انواع توکن و NFT در ترون

ترون امکان ساخت توکن ها با قوانین از پیش تعریف شده را به توسعه دهنده گان می دهد، به راحتی با برنامه نویسی چند خط کد به زبان جاوا می توان توکن های در بستر ترون را ایجاد، در این بلاکچین 2 استاندارد ساخت توکن های مثلی وجود دارد اولی TRC10 که برای ایجاد توکن های ساده ایجاد شده و برای پردازش نیازی به ماشین مجازی ترون ندارد و دیگری استاندارد TRC20 هست که امکان ایجاد قواعد پیچیده تر با استفاده از قرار داد های هوشمند و پردازش در ماشین مجازی ترون را دارد. از محبوب ترین و پر استفاده ترین توکن های TRC20 به استیبل کوین های USDT و USDC و همچنین نسخه جدید توکن های بیت تورنت BTT می توان اشاره کرد.

استاندارد ،TRC721 ترون به کاربران این قابلیت را می دهد تا بتوانند دارایی های غیر مثلی را نیز به صورت توکنیزه شده در ترون ثبت کنند که عمده کاربرد آنرا در پلتفرم های NFT مانند APENFT و Tpunks می توان مشاهده نمود که به عنوان مثال یک تصویر، ویدیو، سند، فایل یا حتی یک کاراکتر بازی را می توان توکنیزه نمود و مالکیت آنرا به صورت ثبتی در بلاکچین در اختیار داشت.

تاریخچه  ترون

وایت پیپر ترون در سال 2017 ایجاد شد و بنیاد ترون یا Tron Foundation به صورت غیر انتفاعی در سنگاپور به مدیریت جاستین سان ثبت شد، جاستین سان بنیان گذار و نفر اول رمز ارز ترون به حساب می رود که کار آفرین و توسعه دهنده ای برجسته است و در بین جوامع و کاربران ارز های دیجیتال بسیار شناخته شده و به توییت های جنجالی معروف است، جاستین سان فارق التحصیل دانشگاه پنسیلوانیا بوده و در رزومه خود سوابق بسیار موفقی همچون ایجاد پلتفرم Peiwo ، مدیریت بیت تورنت و همچنین مدیریت ارشد ریپل در کشور چین را برعهده داشته است و در کنار اینها از پشتیبانی کارافرینان بزرگ چینی همچون جک ما، مدیر عامل صرافی بایننس و بیت مین نیز برخوردار است وی نیز موفق به برگزاری جلسه ای با وارن بافت تریدر افسانه ای شد که در پی تغییر تفکر وی و علاقه مندی او به رمز ارز ها برامد هرچند در نهایت موفق به تغییر نظر منفی وارن بافت نسبت به بیت کوین و ارز های دیجیتال نشد. جاستین سان موفق شد نامش را 2 بار در نفرات برتر زیر 30 سال فوربز نیز بگجاند. ترون در ابتدا سال 2017 به عنوان یک توکن ERC20 در اتریوم عرضه شد و در سال 2018 که فرایند ساخت بلاکچین بومی ترون تکمیل شد با سوزاندن 1 به 1 توکن های اتریومی به بلاکچین ترون منتقل شد.

بررسی نقد ها و معایب ترون

خب تا کنون با طیف وسیعی از نقاط قوت ترون همچون سهولت توسعه نرم افزار های غیر متمرکز یا سرعت بالای تایید تراکنش ها در کنار کارمزد بسیار پایین آشنا شدیم و اکنون در صدد بررسی نقاط ضعف این بلاکچین هستیم، در ابتدا بزرگترین نقصی که به ترون وارد شد مربوط به وایت پیپر این رمز ارز بود که به نوعی یک کپی از وایت پیپر اتریوم تلقی می شد، حتی نام های موتور مجازی ترون یا نام های استاندارد توکن های آن کاملا کپی شده از اتریوم هستند در آینده نیز این کپی کاری های جاستین سان و بنیاد ترون ادامه دار شد به طور مثال پروژه USDD ترون عینا از وایت پیپر UST بلاکچین ترا نشات گرفته بود البته لازم به ذکر هست هر چند پروژه ها کپی شده اما کارایی آنها بدون نقص بوده اند.

تمرکز بالا بزرگترین ضعف ترون:

در ترون نود های ایجاد کننده بلاک جمعا به 27 عدد محدود شده اند یعنی جهت بروز هک، تقلب یا ایجاد خلل در تایید تراکنش ها در این بلاکچین نیاز به عدم فعالیت درست تنها این 27 نود هست در صورتی که اتریوم بیت کوین یا کاردانو دارای هزاران نود هستند که غیر متمرکز سازی را بسیار افزایش می دهد علاوه بر این 27 نود نماینده مذکور عمدتا زیر نظر بنیاد ترون هستند که این مورد نیز یک نقطه ضعف بسیار بزرگ برای ترون می باشد و حتی ویتالیک بوترین خالق تریوم نیز به تمرکز بالای این شبکه اشاره کرده است.

عدم توسعه گسترده بلاکچین ترون

هرچند در زمینه توسعه برنامه های کاربردی و غیر متمرکز می توان موارد بسیار زیاد و چشمگیری را در ترون مشاهده کرد اما در بستر بلاکچین ترون آپدیت ها و نقشه راه چندان چشمگیر و مشخصی وجود ندارد به عنوان مثال اتریوم در سالهای اخیر دائما در حال بهبود و آپگرید بوده و در نهایت با پیاده سازی شاردینگ می تواند به سرعت 100 هزار تراکنش در ثانیه برسد، اما برای ترون چنین مواردی پیش بینی نشده و توسعه دهنده گان آن بیشتر کاربران را به خرید ترون یا استفاده از پلتفرم های این بستر ترغیب می کنند و هرگاه پروژه ای در فضای کریپتوکارنسی ترند شد اقدام به پیاده سازی یک نسخه کپی از آن می کنند به عنوان مثال پروژه های دیفای ، ان اف تی و اخیرا هم استارت کپی پروژه هوش مصنوعی.

عرضه نا مناسب توکن ها میان سازندگان ترون

مشکل توضیع کوین های میان توسعه دهنده گان ترون نیز از دیگر نقاط ضعف ترون است که میزان 45 درصد کل توکن ها به جاستین سان و بنیاد این رمز ارز تعلق گرفته است.

میزان عرضه ترون

میزان کل توکن های عرضه شده توکن های ترونیکس 100 میلیارد واحد است که از این میزان 15.7 میلیارد واحد به صورت فروش خصوصی انجام گرفت، و 40 میلیارد واحد در برنامه عرضه اولیه کوین یا ICO فروخته شد و مقدار 34 میلیارد به بنیاد ترون پرداخت شد و 10 میلیارد توکن به جاستین سان و شرکت وی تعلق گرفت.

بهترین کیف پول‌های ترون

ترون در حال حاظر تعداد بسیار زیادی کیف پول دارد که در لیست زیر محبوب ترین های آنها برای پلتفرم های مختلف عنوان شده است:

  • ترون لینک (Tron Link) کیف پول موبایل
  • تراست والت ( Trust Wallet) کیف پول موبایل.
  • لجر (Ledger) کیف پول سخت افزاری.
  • اکسودوس (Exodus) کیف پول دسکتاپ و موبایل.

چگونه ترون بخریم؟

خرید و فروش ترون به عنوان رمز ارز محبوب، از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال صورت می‌گیرد. صرافی‌های زیادی در حال فعالیت در زمینه خرید و فروش ترون هستند. از آنجایی که امکان انجام فعالیت‌های کلاهبردارانه در این حوزه زیاد است، بهتر است برای خرید و فروش ترون یک صرافی معتبر را انتخاب کنید. صرافی بیتکسینو از جمله صرافی‌های معتبر داخلی است که بستری امن برای تبادل ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این صرافی توسط تیم متخصص در حوزه نرم افزار راه‌اندازی شده که تجربه سال‌ها فعالیت در زمینه سیستم‌های مالی و استارتاپ‌ها را در رزومه خود دارد.

سوالات متداول
چگونه می‌توانم ترون خریداری کنم؟

صرافی معتبر بیتکسینو این امکان را به شما می دهد تا با ثبت نام و احراز هویت در فضای ایمن و آسان خرید و فروش ترون را انجام دهید.

چگونه می‌توانم ترون را به ریال تبدیل کنم؟

در صرافی بیتکسینو در هر ساعت از شبانه روز میتوانید پس از احراز و انتقال ترون به ولتتان به نرخ همان لحظه ترون را به ریال و یا بلعکس تبدیل نمایید.

زمان و هزینه برداشت ترون به چه صورت است؟

تراکنش های ترون بسیار سریع و ارزان است با مبلغی زیر یک دلار و طی 3 دقیقه تراکنش های شما انجام می پذیرد.

حداقل و حداکثر خرید ترون در روز چقدر است؟

حداقل خرید و فروش در صرافی بیتکسینو معادل ریالی 10 دلار است و حداکثری در روز برای خرید و فروش ترون در نظر گرفته نشده است. و کاربران با هر میزان دارایی میتوانند اقدام به خرید نمایند.

آیا خرید ترون ریسک بالایی دارد؟

به طور کلی هر سرمایه گذاری دارای ریسک هست در این میان سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا ریسک به مراتب بیشتری را نیز داراست که افراد قبل از ورود نیاز به مطالعه کامل و بررسی جوانب مخاطره امیز این سرمایه گذاری را باید لحاظ نمایند.

کارمزد خرید ترون در بیتکسینو چقدر است؟

بیتکسینو با کارمزد معادل 0.1 درصد که کمترین میزان کارمزد میان تمام صرافی ها است با بهترین نرخ معاملات خرید و فروش شما را بدون واسطه انجام می دهد.