شمارش معکوس تا جشنواره‌ بزرگ بیتکسینو آغاز شد؛ منتظر جوایز استثنایی باشید!

بیت کوین BTC

قیمت به دلار:

قیمت به تومان:

رتبه رمز ارز:

ارزش بازار:

حجم معاملات 24ساعته:

درصد تغییرات 24ساعته:

0.570%
95,977
6,949,627,556

1

بیت کوین چیست؟ 

بیت کوین یک سیستم پرداخت همتا به همتا مبتنی بر بلاکچین هست که امکان ایجاد تراکنش و ارسال دارایی را بدون دخالت اشخاص ثالث یا سایر سازمان ها و نهاد ها فراهم می اورد. بیت کوین در سال 2008 توسط توسعه دهنده ای نا شناس تحت عنوان ساتوشی ناکاموتو خلق شد و با مکانیزم اجماع اثبات کار یا  proof of work ایجاد شده است که در این نوع از اجماع ماینر ها که دارای توان پردازشی بسیار بالایی هستند وظیفه ایجاد بلاک جدید و تایید تراکنش ها را بر عهده دارند و طی این فرایند واحد هایی از بیت کوین را به عنوان پاداش دریافت می نمایند. زمان ایجاد هر بلاک جدید در بلاکچین بیت کوین ده دقیقه هست و هر بلاک بیت کوین 1 مگابایت فضای ذخیره سازی جهت ثبت تراکنش های جدید را در اختیار کاربران می گذارد که سرعت این بلاکچین را به تایید حدود 5 تراکنش در ثانیه محدود می سازد. میزان کل بیت کوین های موجود به 21 میلیون واحد محدود شده که تا کنون بیش از 19 میلیون واحد آن به عرضه در امده و با توجه به نصف شدن پاداش ساخت بلاک در هر 4 سال (هاوینگ) عرضه مقادیر باقی مانده تا سال 2140 به طول می انجامد.

بیت کوین از نسل اول بلاکچین هاست بلاکچین هایی که صرفا جهت ارسال و دریافت دارایی به صورت غیر متمرکز ایجاد شدند تا برای اولین بار بدون جلوگیری از سایر اشخاص و نهاد ها سیستم پرداختی را بدور از سانسور، تقلب و دستکاری ایجاد نمایند در بیت کوین هر شخصی تنها خودش به تنهایی مسولیت ایجاد کیف پول، دسترسی به دارایی ها و انجام تراکنش ها را دارد و با استفاده از رمز گذاری SHA256 اطلاعات شما در این شبکه بدون داشتن کلید خصوصی که حین ایجاد کیف پول در بیت کوین به شما داده می شود غیر ممکن می شود. بلاکچین بیت کوین یک دفتر کل توضیع شده و نامترکز و بسیار شفاف هست به عبارتی دیگر تمامی ادرس ها در این شبکه و موجودی آنها به همراه ریز تراکنش ها به صورت عمومی قابل رویت هست به این ترتیب امکان رصد تراکنش ها به راحتی امکان پذیر است اما اطلاعات مالکیت این ادرس ها در دسترس نیست چرا که برای ایجاد ولت در بیت کوین به صورت مستقیم هیچ اطلاعاتی از شما دریافت نمی شود، به نوعی می توان ولت های بیت کوین را به قلک های شیشه ای تشبیه نمود که موجودی آن برای همه قابل رویت هست اما اینکه این قلک به چه کسی تعلق دارد مشخص نیست. و تنها دارنده این قلک(ولت بیت کوین) با کلید خصوصی خود توانایی دسترسی به ان و ثبت تراکنش را داراست.

پیدایش اولین رمز ارز

نزدیک به 15 سال پیش واحد پولی به نام بیت کوین پا به عرصه گذاشت که با بسیاری از ارزهای رایج دنیا تفاوت عمده‌ای داشت. این ارز فاقد قواعد پیشن بازار مالی بود. نه به شکل سکه و نه به شکل اسکناس، اصلا وجود فیزیکی نداشت. این پول که کاملا به صورت دیجیتالی عرضه شده است، محبوبیت بسیار زیادی در بین جامعه ارزهای دیجیتال دارد. اما دلیل اینکه بیت کوین تا بدین اندازه جنجال آفریده، چیست؟

در دنیایی که تسلط بانک‌ها و نهادهای وابسته به دولت‌ها همراه با قوانین دست و پاگیر آنها مشکل بزرگی برای دنیای آزاد مالی به وجود آورده‌ است، بیت کوین به عنوان واحد پولی که وعده رهایی از این سیستم مالی متمرکز را داده است، متولد شد. از این‌رو قصد داریم در این مقاله شرح کاملی درباره بیت کوین به اشتراک بگذاریم و درباره مزایا و معایب این رمز ارز تاثیر گذار در جهان مادی امروزی توضیح مفصلی ارائه دهیم.

بیت کوین به زبان ساده

به زبان ساده بیت کوین یک ارز مجازی است. این ارز مجازی به قدری اعتبار دارد که می‌توانید با آن معامله کنید، سفارش آنلاین انجام دهید و یا اینکه سهام یک شرکتی را خریداری نمایید. با اینکه هنوز نتوانسته است جایگزین ارز فیات شود اما به سرعت در حال فراگیر شدن است.

بیت کوین بر پایه کدهای رایانه‌ای به وجود آمده و امکان دستکاری این کدها غیر ممکن است و قوانین منحصربه‌فرد خود را دارد و زیر نظارت هیچ نهاد، موسسه یا بانکی نیست.

چه کسی خالق بیت کوین است؟

همه داستان بیت کوین از 31 اکتبر 2008 شروع شد. در این روز یک مقاله 9 صفحه‌ای با عنوان بیت کوین: سیستم همتا به همتا پول الکترونیک منتشر شد. مقاله‌ای که در آن درباره یک سیستم پرداخت همتا به همتا به نام بیت کوین به صورت جامع توضیحاتی داده شده بود. نویسنده آن کسی نبود جز ساتوشی ناکاموتو، کسی که نام او برای بسیاری آشناست اما خودش تا به حال ناشناخته مانده است.

ساتوشی ناکاموتو در ژانویه 2009 پروژه‌ خود را با نام سیستم بیت کوین معرفی کرد. این سیستم که کدهای آن به صورت متن باز است به عنوان پلتفرمی غیرمتمرکز پا به عرصه وجود گذاشت.

معرفی و توسعه چنین سیستمی با نام مستعار را باید حرکتی هوشمندانه دانست، چرا که توانست بسیاری از توجهات را به جای ابداع کننده پروژه به سمت خود سیستم جلب کند. به هر حال ما امروزه شاهد آن هستیم که گستره نام بیت کوین بسیار بزرگ‌تر از نام خالق آن یعنی ساتوشی ناکاموتو است.

ویژگی‌های مهم بیت کوین چیست؟

ناکاموتو در مقاله خود به مشکلات موجود در سیستم پرداخت کنونی اشاره کرده بود و راهکارهایی را برای برون رفت از این مشکلات ارائه داده بود. در ادامه به بررسی سیستم مورد نظر خود پرداخته و احتمالاتی که امکان  دارد سیستم را با خطر روبه‌رو کند مورد نقد و بررسی قرار داده بود.

همچنین در این مقاله به مفاهیمی مانند امضای دیجیتال، اثبات کار و تابع رمزنگاری شده یا هش اشاره شده و کاربردهای هر کدام از آنها به صورت مفصل توضیح داده شده است.

از آنجایی که بانک‌ها به عنوان اصلی‌ترین مرجع نقل و انتقال پول در جوامع بشری امروزی هستند. بنابراین ضروری است که به بانک‌ها اعتماد کنیم. در این اعتماد ما به چنین سیستمی اجازه می‌دهیم که تمامی تبادلات مالی ما را زیر نظر بگیرد. از سوی دیگر در صورت سرقت از حساب ما بانک‌ها هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارند. همچنین در صورت بروز اخلال در چنین سیستمی تراکنش برگشت خواهد خورد.

اما در شبکه بیت کوین چیزی به نام اعتماد تعریف نشده است و مبنای آن براساس بی‌اعتمادی طراحی شده و ما در این شبکه هیچ کسی را نمی‌شناسیم. از سوی دیگر امکان اخلال در تراکنش‌های آن نزدیک به صفر است.

نحوه تراکنش در شبکه بیت کوین

فرستند، گیرنده و مقدار بیت کوین قابل انتقال، جزء عناصر اصلی هر تراکنش در شبکه بیت کوین است. وقتی تراکنشی در شبکه بیت کوین صورت می‌گیرد، تنها آدرس کیف پول فرستنده و گیرنده در آن ثبت می‌شود و اطلاعات مربوط به هویت گیرنده و فرستنده در دفتر کل ثبت نمی‌گردد. بنابراین تمامی تراکنش‌های صورت گرفته در این شبکه به صورت نیمه ناشناس هستند.

تک تک تراکنش‌های صورت گرفته در شبکه را می‌توان به راحتی ردیابی کرد اما دقیقا نمی‌توان گفت که چه کسی این تراکنش را انجام داده است.

امضای دیجیتال و کلیدهای عمومی و خصوصی

زمانی که درخواست تراکنش کاربری به شبکه ارسال می شود. شبکه پیام دریافتی را بررسی می‌کند که آیا این پیام اعتبار دارد یا نه. بدین معنی که آیا پیام ارسال شده دارای امضای دیجیتال است و آیا در حساب فرستنده این پیام بیت کوینی وجود دارد.

در هر کیف پول بیت کوین، دو رشته متنی وجود دارد که هر کدام از آنها نسبت به هم مجزا هستند، اما رابطه مکملی با هم دارند. این دو رشته متنی، همان کلید عمومی (public key) و کلید خصوصی (privete key) هستند.

 وقتی که کاربری با استفاده از کلید خصوصی کیف پولش پیام تراکنش را امضا می‌کند، این پیام به شبکه ارسال می‌شود. شبکه بدون نیاز داشتن به شناخت هویت فرد و تنها با استفاده از این کلید خصوصی متوجه کاربر واقعی می‌شود.

” توجه داشته باشید که دانستن کلید خصوصی به منزله داشتن دارایی است. بنابراین این کلید را نباید در اختیار هیچ شخصی قرار دهید.”

هر نود، امضای تراکنش کاربر را مورد بررسی قرار می‌دهد تا از صحت آن اطمینان حاصل نماید. اما جای سوال اینحاست که شبکه چگونه بدون داشتن کلید خصوصی از اعتبار امضای دیجیتال کاربر مطمئن می‌شود؟ در جواب باید گفت که راه حل این مسئله در کلید عمومی نهفته است. نودها با استفاده از این کلید عمومی می‌توانند از معتبر بودن امضای تراکنش اطمینان حاصل کنند.

سیستم بیت کوین چگونه کار می‌کند؟

قبل از هر چیزی باید بدانید که برای داشتن بیت کوین نیازی به دانستن اطلاعات فنی آن نیست، همان‌گونه که برای استفاده از شبکه اینترنت نیازی نیست که بدانید عملکرد اینترنت چگونه است. حال به مقوله بیت کوین و نحوه کار بلاک چین بیت کوین می‌پردازیم.

اگر به بیت کوین به عنوان یک برنامه کامپیوتری بنگریم، بخش اعظم این برنامه به صورت یک فایل دیجیتال است که دفتر کل یا (Ledger) نام دارد. ساختار درونی آن شباهت زیادی به دفتر حساب و کتاب‌های سنتی  دارد و حساب‌ها و موجودی هر نفر را در درون خود ثبت می‌کند.

اما چیزی که بیت کوین را از سیستم‌های متمرکز متمایز می‌کند، نحوه به روزرسانی و نگهداری اطلاعات در دفتر کل است.

در ساختار بیت کوین چیزی به نام نهاد مرکزی وجود ندارد. دفتر کل به صورت اشتراکی توسط اعضای بیت کوین نگهداری می‌شود. دفتر کل را هر کسی می‌تواند نگهداری و آن را به روز کند. هر کامپیوتری که به شبکه اینترنت متصل است و دفتر کل را در اختیار دارد به عنوان نود (Node) شناخته می‌شود.

نودها نگهدارنده اطلاعات سیستم مالی غیرمتمرکز در شبکه بلاک چین هستند که وظیفه اصلی آنها نظارت و تایید تراکنش‌های صورت گرفته در درون شبکه است. هر نود شناسه منحصربه‌فرد مختص خود را دارد و همین امر باعث تمایز آن از دیگر نودهای شبکه می‌شود.

استخراج بیت کوین چگونه صورت می‌گیرد؟

استخراج بیت کوین یا به عبارت دیگر ماینینگ بیت کوین، فعالیتی داوطلبانه است که در آن افرادی به نام استخراج کنندگان (ماینرها)، قدرت پردازشی خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند تا امنیت شبکه تضمین و تراکنش‌های بیت کوین تایید شود. البته فعالیت داوطلبانه ماینرها تنها در ازای دریافت پاداش به صورت بیت کوین صورت می‌گیرد.

براساس پروتکل بیت کوین تعداد بیت کوین قابل استخراج تنها 21 میلیون واحد خواهد بود، بدین معنی که ماینینگ‌ها در ازای فعالیت خود نهایتا می‌توانند همین تعداد گفته شده را استخراج کنند.

ناگفته نماند که نام علمی ماینینگ، اثبات کار (Proof of Work) است. در عملیات ماینینگ، ماینرها بر سر حل معادلات ریاضی پیچیده با یکدیگر رقابت می‌کنند و هر کدام از آنها که بتواند سریع‌تر جواب را بدست آورد پاداشی در قالب بیت کوین دریافت خواهد کرد.

هر تراکنشی که در شبکه بیت کوین صورت می‌گیرد، در قالب‌هایی به نام بلاک ثبت شده و در مرحله بعد وارد بلاک چین یا همان پایگاه داده شبکه بیت کوین می‌شود. زمانی که ماینری یک بلاک جدید استخراج کند، بیت کوین جدیدی به شبکه اضافه می‌شود و سیستم آن را به عنوان پاداش در اختیار ماینر قرار می‌دهد.

پاداش استخراج در ابتدا 50 بیت کوین بود و این پاداش هر 4 سال نصف می‌شود. به این فرآیند نصف شدن پاداش هاوینگ (Halving) گفته می‌شود. در حال حاضر برای ایجاد یک بلاک جدید 10 دقیقه زمان صرف می‌شود و پاداش دریافتی برای ایجاد هر بلاک جدید در حدود 6.25 واحد بیت کوین است.

سختی استخراج

همانطور که گفته شد برای ایجاد یک بلاک جدید در حدود 10 دقیقه زمان لازم است، اما اگر در نظر بگیریم که قدرت محاسبه یک ماینر بسیار بالا باشد و بتواند جواب معادلات را در مدت زمان 5 دقیقه بدست آورد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چنین عاملی باعث ایجاد اختلال در شبکه خواهد شد و ممکن است کار استخراج بیت کوین‌ها سریع صورت گیرد. از این رو در طراحی شبکه چیزی به نام سختی استخراج قرار داده شده است.

شبکه در برابر ماینرها، سختی معادلات را کم و زیاد می‌کند تا ماینرها در مدت زمان 10 دقیقه بتوانند جواب معادلات را بدست آورند. سختی شبکه بیت کوین هر دو هفته یکبار تنظیم می‌شود.

استخر استخراج

از آنجایی که شبکه بیت کوین گسترش یافته است و دستگاههای استخراج قدرتمندتری وارد عرصه رقابت شده‌اند استخراج بیت کوین به صورت مستقیم برای کمتر کسی امکان‌پذیر شده است. از این‌رو اغلب ماینرها به محل مجازی به نام استخر استخراج (mining pool) سوق داده می‌شوند. این استخر‌ها با کمک ماینرها در تلاش هستند بلاک جدید را بدست آورند، سپس پاداش به دست آمده را بین ماینرهای استخر استخراج تقسیم می‌کند.

چه کسی بیت کوین را کنترل می‌کند؟

بیت کوین فاقد موجودیت مرکزی است و شبکه‌ای از کامیپوترها در سراسر جهان نسخه‌ای از بلاک چین آن را نگهداری می‌کنند و برخی دیگر وظیفه استخراج بیت کوین را بر عهده دارند. تمامی تصمیمات مربوط به قوانین، کدهای نرم‌افزار و قابلیت‌های موجود آن توسط ماینرها گرفته می‌شود. تغییرات پیشنهادی تنها در قالب استانداردهای مشخص ارائه و در صورت حمایت اکثریت به رأی گذاشته شده و در صورت تایید، عملیاتی می‌شود.

آیا امکان هک کردن بیت کوین وجود دارد؟

از آنجایی که بیت کوین یک اکوسیستم غیرمتمرکز است، این امر باعث مصون ماندن آن در برابر بسیاری از حملات مخرب می‌شود. اما این بدان معنا نیست که امنیت آن صددرصد تضمین شده است. امکان هک بیت کوین از لحاظ نظری امکان پذیر است اما برای انجام چنین کاری کامیپوترهای بسیار قدرتمندی لازم است که همین امر عملا سودآوری چنین کاری را زیر سوال می‎‌برد. البته ممکن است هکرها بتوانند با ایجاد تغییراتی در کدهای آن اخلالی در روند شبکه به وجود آورند اما به دلیل منبع باز بودن آن، تعداد زیادی توسعه دهنده بر روی آن کار می‌کنند که دستکاری در کدها نیز به همین علت عملا غیر ممکن به نظر می‌رسد.

بهترین کیف پول‌های بیت کوین

در حال حاضر تعداد کیف پول‌های بیت کوین آنقدر زیاد است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما برخی از این کیف پول‌ها محبوبیت بسیار زیادی در بین کاربران ارزهای دیجیتال دارند که از مهمترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تراست والت ( Trust Wallet) کیف پول موبایل.
  • لجر (Ledger) کیف پول سخت افزاری.
  • ترزور (Trezor) کیف پول سخت افزاری.
  • اکسودوس (Exodus) کیف پول دسکتاپ و موبایل.
  • بیت کوین والت (Bitcoin Wallet) کیف پول موبایل.

چگونه بیت کوین بخریم؟

خرید و فروش بیت کوین به عنوان رمز ارز محبوب، از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال صورت می‌گیرد. صرافی‌های زیادی در حال فعالیت در زمینه خرید و فروش بیت کوین هستند. از آنجایی که امکان انجام

فعالیت‌های کلاهبردارانه در این حوزه زیاد است، بهتر است برای خرید و فروش بیت کوین یک صرافی معتبر را انتخاب کنید. صرافی بیتکسینو از جمله صرافی‌های معتبر داخلی است که بستری امن برای تبادل ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این صرافی توسط تیم متخصص در حوزه نرم افزار راه‌اندازی شده که تجربه سال‌ها فعالیت در زمینه سیستم‌های مالی و استارتاپ‌ها را در رزومه خود دارد.

سوالات متداول
چگونه می‌توانم بیت کوین خریداری کنم؟

صرافی معتبر بیتکسینو این امکان را به شما می دهد تا با ثبت نام و احراز هویت در فضای ایمن و آسان خرید و فروش بیت کوین را انجام دهید.

چگونه می‌توانم بیت کوین را به ریال تبدیل کنم؟

در صرافی بیتکسینو در هر ساعت از شبانه روز میتوانید پس از احراز و انتقال بیت کوین به ولتتان به نرخ همان لحظه بیت کوین را به ریال و یا بلعکس تبدیل نمایید.

زمان و هزینه برداشت بیت کوین به چه صورت است؟

تراکنش های بیت کوین متناسب با ترافیک این شبکه در صف قرار گرفته و انجام می شود و کارمزد های انتقال به ماینر های شبکه اختصاص می یابد که نرخی متغییر است اما معمولا با هزینه حدودی 5 دلار و زمان کمتر از 90 دقیقه انتقالات صورت می پذیرد.

حداقل و حداکثر خرید بیت کوین در روز چقدر است؟

حداقل خرید و فروش در صرافی بیتکسینو معادل ریالی 6 دلار است و حداکثری در روز برای خرید و فروش بیت کوین در نظر گرفته نشده است. و کاربران با هر میزان دارایی میتوانند اقدام به خرید نمایند.

آیا خرید بیت کوین ریسک بالایی دارد؟

به طور کلی هر سرمایه گذاری دارای ریسک هست در این میان سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا ریسک به مراتب بیشتری را نیز داراست که افراد قبل از ورود نیاز به مطالعه کامل و بررسی جوانب مخاطره امیز این سرمایه گذاری را باید لحاظ نمایند.

کارمزد خرید بیت کوین در بیتکسینو چقدر است؟

بیتکسینو با کارمزد معادل 0.2 درصد که کمترین میزان کارمزد میان تمام صرافی ها است با بهترین نرخ معاملات خرید و فروش شما را بدون واسطه انجام می دهد.

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه
      درخواست کوپن