خانه » ارزهای دیجیتال » بلست
بلست BLAST
قیمت به دلار:
قیمت به تومان:
رتبه رمز ارز:
ارزش بازار:
حجم معاملات 24ساعته:
درصد تغییرات 24ساعته:
$ 0.00904
تومان 551
-0.28%
365
$ 217,381,549
$ 24,643,924
خرید بلست BLAST
خرید و فروش رمز ارز بلست (BLAST) را به صورت ۲۴ ساعته با بهترین نرخ در صرافی ایمن و دانش بنیان بیتکسینو تجربه نمایید. بلست تنها بلاکچین لایه ۲ اتریوم با سودآوری برای سرمایهگذاران اتریوم و استیبل کوینها است. بازدهی که بلست ارائه میکند از پروتکلهای استیکینگ و توکنهای داراییهای دنیای واقعی (RWA) حاصل میشود و به طور خودکار سود رابرای کاربران سرمایهگذاری میکند. در ادامه این مقاله با بررسی دقیق این پروژه و رمز ارز آن، با بیتکسینو همراه باشید.
بلست (Blast) چیست؟
بلست (blast) پروژهی جدیدی است که توسط پکمن (Pacman)، بنیانگذار مارکت پلیس NFT بلر (Blur) در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ معرفی شد. این پروژه به عنوان یک شبکهی لایه۲ مبتنی بر مکانیزم آپتیمیستیک رولآپ (Optimistic Rollup) برای حل دو مشکل اصلی طراحی شده است: کاهش هزینههای بالای کارمزد (gas fee) برای تراکنشهای NFT در شبکهی اصلی اتریوم و افزایش ارزش سرمایهی موجود در استخر دارایی های مارکت پلیس بلر.
درباره بلست
بلست، راهحل نوظهور لایه۲ برای اتریوم، به دلیل توانایی در ارائهی بازده برای داراییهای اتریوم (ETH) و استیبلکوینها (stablecoin) از سایر شبکههای مشابه متمایز است. اولویت اصلی بلست، آفست کردن (offset) یا جلوگیری از کاهش ارزش داراییها با ارائه سود ۴٪ در ETH و ۵٪ برای استیبلکوینها است. این پروژه توانسته مبلغ ۲۰ میلیون دلار سرمایه از طرف سرمایهگذاران کلیدی مانند ایگرل کپیتال (eGirl Capital)، استاندارد کریپتو (Standard Crypto) و پارادایم (Paradigm) و غیره جذب کند.
تیم بلست توسط پکمن هدایت میشود که بنیانگذار بلر، مارکت پلیس پیشروی NFT در شبکهی اتریوم است. پروژهی بلست از طریق استیکینگ بومی (native staking) در شبکهی لایه ۱ یا واریز دارایی به پروتکلهای دیفای (DeFi) مانند لایدو (Lido) و میکردائو (MakerDAO)، نوعی درآمد غیر فعال برای کاربران به ازای اتریوم یا استیبلکوینهایی که در پلتفرم قفل میکنند به وجود میآورد. منظور از استیکینگ بومی، قفل کذدن ارز دیجیتال بومی یک شبکهی بلاکچین در قراردادهای هوشمند مربوط به همان بلاکچین است.
به بیان ساده، اتریوم یا استیبلکوینهای استیک شده در بلست (به عنوان مثال USDC، USDT و DAI) به منظور سپرده گذاری در شبکهی اصلی یا در پروتکلهای دیفای قرار میگیرند تا سود سرمایهگذاری به صورت خودکار به مرور زمان به سرمایه اصلی اضافه شود و روی آن سود دوباره سود به کاربران اعطا شود. به عنوان مثال، اگر کاربری یک اتریوم در حساب بلست خود نگه بدارد، مقدار دارایی ممکن است به مرور زمان به طور خودکار به ۱.۰۴، ۱.۰۸یا ۱.۱۲ اتریوم افزایش پیدا کند.
بلست نه تنها برای سودرسانی به بازار بلر، بلکه برای پشتیبانی از انواع مختلف Dapp ها (اپلیکیشنهای غیرمتمرکز) از جمله صرافیهای غیرمتمرکز، پلتفرمهای وامدهی و دامگیری، معاملات مشتقه، پلتفرمهای مالی NFT و حتی رسانههای اجتماعی-مالی طراحی شده است. بلست به عنوان یک شبکهی لایه ۲ آپتیمیستیک رولآپ (Optimistic Rollup)، عادات عملیاتی کاربران EVM (ماشین مجازی اتریوم) را حفظ میکند و در عین حال جریانهای درآمدی جدیدی برای کاربران فراهم میآورد.
بلست در مدت کوتاهی پس از معرفی توانست به نقاط عطف قابل توجهی دست پیدا کند. از جمله آن میتوان به دست آوردن بیش از ۲۳۰ میلیون دلار ارزش کل قفل شده (TVL) اندکی پس از راهاندازی پروژه و برنامهریزی برای لانچ شبکهی اصلی در فوریه ۲۰۲۴ اشاره کرد. اگرچه بلست هنوز به طور کامل راهاندازی نشده است، اما به کاربران اجازه میدهد اتریوم و استیبلکوینهای دیگر را از طریق کیفپولهای چندامضایی (multi-signature) استیک کنند. و قصد دارد یک ایردراپ کریپتو در ماه مه منتشر کند.
توسعهی بلست
بلست یک پروژهی لایه۲ جدید است که توسط بنیانگذاران بلر راهاندازی شده است. این پروژه در مدت کوتاهی توانست در دنیای ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گیرد، طوری که تنها در عرض چند روز پس از راهاندازی شدن توانست بیش از ۲۳۰ میلیون دلار سپرده جذب کند. هدف پروژه این است که در فوریهی ۲۰۲۴ بر روی شبکهی اصلی آنلاین شود و در ماه مه همان سال ایردراپهایی منتشر کند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد بلست، مکانیزم تشویق “هرمی” آن است که به کاربران اجازه میدهد با معرفی کاربران جدید امتیاز کسب کنند (که در آینده میتوانند امتیاز آنها را برای دریافت ایردراپها استفاده نمایند). این موضوع، بحثهای داغی به همراه داشته است.
بلست از اتو کامپاندینگ (auto-compounding) پشتیبانی میکند و به کاربران اجازه میدهد از اتریوم و استیبلکوینهای استیک شده در شبکهی لایه۲ بلست بدون انجام هرگونه فعالیت اضافی سود کسب کنند. برای این منظور، آنها مستقیما با Lido که ارائهدهندهی خدمات استیکینگ ETH است کار میکنند و از پروتکل درونبلاکچینی MakerDAO یعنی تیبیل (T-bill) برای ارائهی بازدهی بالا بر استیکینگ استیبلکوینها استفاده میکنند.
علاوه بر این، بلست برخلاف رویهی فعلی شبکههای لایه ۲ که درآمد کارمزدهای تراکنش را برای خود نگه میدارند قصد دارد تمام درآمد حاصل از کارمزد (gas fee) را مستقیماً بین توسعهدهندگان توزیع نماید. این رویکرد به توسعهدهندگان انگیزهی زیادی میدهد که کاربران بیشتری را برای مشارکت در شبکهی بلست جذب کنند.
بلست همچنین با EVM (ماشین مجازی اتریوم) سازگار خواهد بود، و این یعنی تمام زیرساختهای (کدها، ابزارها و اسناد) آشنا برای توسعهدهندگان اتریوم به راحتی در دسترس خواهند بود. این میتواند نویدبخش این موضوع باشد که راهاندازی برنامه های غیرمتمرکز موجود به این بلاکچین جدید کار دشواری نخواهد بود.
رقابت در بازار و چشماندازهای بلست
گرچه بلست به عنوان یک پروژهی معتبر راهاندازی شده است، اما پیرامون اصول منحصربهفرد تکنولوژی و استراتژیهای بازاریابی آن نگرانیهای زیادی وجود دارد.
پروژهی بلست در عرض یک هفته پس از راهاندازی توانست بیش از ۶۱۱ میلیون دلار سپرده جذب کند؛ مبلغی که از کل ارزش قفل شده (TVL) در بلاکچین بیس (Base) مربوط به صرافی کوین بیس فراتر بود. با این حال، سرمایهگذاران عمدهی پروژه از جمله پارادایم (Paradigm) از سیاستهای بازاریابی و اجرایی پروژه انتقاد کردهاند. در واقع پارادایم از روش بلست در پذیرش داراییها برای استیکینگ در پلهای میان بلاکچینی توکن (token bridge) و همینطور استراتژیهای بازاریابی آن ناراضی است. بلست از یک استراتژی بازاریابی منحصر به فرد استفاده میکند که کاربران در آن وجوهی را با هدف کسب امتیازات بلست (blast point) و امید به دریافت توکن از ایردراپهای آینده به یک کیف پول بلست واریز میکنند. اما این عمل به عنوان یک کپی از پروژههای رادیکال و پرهیاهوی گذشته که ممکن است سپردهگذاران را به سمت ریسکهای غیرضروری سوق دهد مورد انتقاد قرار گرفته است.
گرچه بلست با بحثها و جدلهای زیادی مواجه بوده است، اما سفر آن در دنیای فضای بلاکچین لایه۲ با اختلافات اولیه و علاقهی وافر بازار همراه بوده است. نحوهی کنار آمدن با این چالشها و برآورده کردن انتظارات این صنعت، مواردی هستند که میتوانند در کسب جایگاه و موفقیت طولانی مدت بلست در بازاری که به سرعت در حال رشد است بسیار مهم باشند. به هر حال فضای بلاکچینهای لایه۲ به طور فزایندهای در حال رقابتی شدن است و تعداد زیادی شبکهی اصلی لایه۲ توسط کانسنسس (Conseneys)، زیکیسینگ (ZkSync)، بیانبی چین (BNB Chain) و کوین بیس (Coinbase) و غیره راهاندازی شدهاند.به طور کلی بلست پتانسیل و چالشهای بزرگی را در عرصهی رقابت در بازار و چشمانداز صنعت به نمایش میگذارد. اگرچه استراتژیهای بازار و روشهای بازاریابی منحصر به فرد آن نگرانیهای گستردهای را برانگیخته و بلست با بحثها و تردیدهای فراوانی مواجه شده، اما ایدههای نوآورانهی آن در تولید درآمد از اتریوم و استیبلکوین، و همچنین واکنش سریع آن به تکاپوی بازار، بلست را به بازیکنی شایستهی تماشا در زمین بازی لایه۲ تبدیل میکند.
چالشهای درکمین بلست
کماکان ابهامات زیادی پیرامون رشد بلست وجود دارد. اگرچه اعضای تیم آن از موسسات آموزشی معتبری مانند ییل (Yale)، دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT) دانشگاه فناوری نانیانگ (Nanyang Technological University) و همچنین از فعالان در کمپانیهای غول تکنولوژی هستند و روی پروتکلهای فعال وب۳ و دیفای از جمله اتریوم و سولانا کار کردهاند، اما نقشهی راه آیندهی بلست هنوز مبهم است. با این حال علیرغم وجود این عدم قطعیتها، چشمانداز و معماری بلاکچین نسل بعد آن میتواند به آن اجازه دهد تا در سالهای آینده با بازیگران اصلی صنعت کریپتو به رقابت بپردازد.
با توجه به لایه۲ بودن بلست و کیفپولهای ۳.۵ امضایی آن، برخی از خطرات کلیدی امنیتی و متمرکزسازی در پشت رشد سریع آن در بازار پنهان ماندهاند. مانند مورد زیر که آن را بطور کامل بررسی میکنیم.
امنیت و غیرمتمرکز بودن
طبق گزارشات پایگاه کوین پدیا (Coinpedia)، توسعهدهندهای به نام جررود واتس (Jarrod Watts) نگرانیهایی را در زمینهی امنیت و غیرمتمرکز شدن شبکهی بلست مطرح کرده است و مشخصاً به این مسئله اشاره کرده که سیستم ۳.۵ امضایی آن ممکن است منجر به آسیبپذیریهای امنیتی شود.
طبق اظهارات واتس، از آنجایی که عملکرد بلست به رضایت مشترک سه عضو تیم نیاز دارد، این سیستم در سطح امنیتی دارای آسیبپذیریهای آشکاری است. در واقع طبق تئوری اگر شخصی سه کلید مهم را کنترل کند، امنیت مالی کل سیستم میتواند در خطر باشد.
واتس همچنین این سوال را مطرح کرد که آیا بلست با استانداردهای لایه۲ مطابقت دارد یا خیر، و به این موضوع اشاره کرد که این شبکه فاقد ویژگیهای کلیدی لایه۲ ماند شبکهی تستنت (testnet) و پل تراکنش (transaction bridging) است.
طبق اظهارات پایگاه کوین وایر (Coinwire)، اگرچه بلست از نظر ارزش کل قفل شده (TVL) به رشد سریعی دست یافته است، اما مسائل امنیتی و تمرکززدایی آن همچنان در کانون بحث صنعت باقیماندهاند. با این حال تیم بلست مدعی است استراتژی امنیتی که اتخاذ کردهاند، از جمله ذخیرهسازی داراییها در کیف پول فیزیکی(cold storage) و مدیریت کلید مستقل (independent key managment)، مشابه استراتژی امنیتی در دیگر راهحلهای بالغ لایه۲ است.
تحلیل وضعیت رقبای بلست
بلست در حوزهی فعلی لایه۲ با چالشهایی از طرف رقبای اصلی خود از جمله آربیتروم (Arbitrum)، آپتیمیزم (Optimism) و بیس (Base) مواجه است.
آربیتروم (Arbitrum)
به لطف فناوری آپتیمیستیک رولآپ، آربیتروم با باندلینگ (یکدسته کردن) تراکنشها و ارسال آنها به شبکهی اصلی اتریوم توانسته توان عملیاتی را افزایش و کارمزدهای انتقال را کاهش دهد. آربیتروم سهم قابلتوجهی از بازار لایه۲، یعنی تقریباً ۵۰ درصد از این بازار را به خود اختصاص داده است. این شبکه همچنین با قراردادهای هوشمند اتریوم سازگار است، که نشان میدهد این بلاکچین با پروتکلهای دیفای و برنامههای مالی غیرمتمرکز موجود در سطح بازار قابل استفاده است.
آپتیمیزم (Optimism)
آپتیمیزم نیز به لطف استفاده از فناوری آپتیمیستیک رولآپ عملکردهایی مشابه آربیتروم ارائه میدهد، اما در قابلیتهای نوآوری زیستمحیطی نسبتاً ضعیف است. این شبکه تراکنشها را از طریق فرایند اثبات تقلب (fraud proofs) تأیید میکند و به دلیل پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM)، با قراردادهای هوشمند اتریوم سازگار است. پشتیبانی استرانگ کپیتال (Strong Capital) از شبکهی آپتیمیزم نیز توسعه و پیشرفت زیرساختهای آن، از جمله برنامه توسعه دهنده اپتیمیزم (OP Stack) و فناوری ضد هیبریدی OP+ZK را تسهیل میکند.
بیس (Base)
بیس که توسط صرافی کوین بیس ساخته شده و غولی در دنیای کریپتو محسوب میشود، یک آپتیمیستیک رولآپ است که با استفاده از تکنولوژی OP Stack بر روی شبکهی اتریوم توسعه یافته است. بیس دارای چندین پروژهی بومی از جمله ایرودروم (Aerodrome) و سیملس پروتکل (Seamless Protocol) است که توسط ولودروم (Velodrome) توسعه یافتهاند. به لطف تبلیغ این پروژهها و مشخصاً Seamless Protocol، ارزش کل قفلشدهی (TVL) بیس طی روزهای اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است.
زیکیسینک (zkSynce)
زیکیسینک که با هدف سازگاری با قراردادهای هوشمند اتریوم و پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM) طراحی شده است، با استفاده از الگوریتم اثبات دانش صفر (zero-knowledge proofs) توان عملیاتی تراکنشها را افزایش و کارمزدهای انتقال را کاهش دهد. صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) زیکیسینک درگیر رقابت شدیدی با یکدیگر هستند و هنوز نتوانستهاند کسبوکار وامدهی برجستهای را برای این لایه۲ راهاندازی کنند. با این وجود، این شبکه توانسته است توجه بسیاری از توسعهدهندگان و سرمایهگذاران خطرپذیر را به خود جلب کند.
استارکنت (StarkNet)
این شبکه نیز با هدف سازگاری با قراردادهای هوشمند اتریوم طراحی شده است و از فناوری zk-rollups برای افزایش توان عملیاتی و کاهش کارمزدهای تراکنش استفاده میکند. علیرغم محدود بودن تراکنشهایی که میتواند در ثانیه اجرا کند و کارمزد بالای تراکنشها، شبکهی داخلی استارکنت تاکنون پروژههای خلاقانهی بسیاری را پرورش داده است.
در مجموع، در حالی که رشد فناوری اثبات دانش صفر برای شبکههای زیکیسینک و استارک نت برابر با صفر بوده است، سهم زیادی از بازار لایه۲ در اختیار آربیتروم و آپتیمیزم است. هر کدام از راهحلهای لایه۲ دارای مزایا و چالشهای منحصر به فرد خود هستند. بلست نیز به عنوان یک بازیکن نوظهور باید موقعیت خود را پیدا کند و مزایای خود را در این بازار بسیار رقابتی نشان دهد.
ویژگیهای تعاملی بلست
شبکهی بلست با معرفی ویژگیهای نوآورانهی زیر و ایجاد ارزش و مزایای بیشتر برای کاربران، خود را از رقبای بازار لایه۲ متمایز میکند:
مدل درآمد بومی
بلست به اتریوم و دیگر استیبلکوینهای موجود بر این شبکه نوعی درآمد بومی اختصاص میدهد که در راهحلهای سنتی لایه۲ نادر است و هدف آن جذب نقدینگی بیشتر است.
سوددهی بدون ریسک (RFP)
بلست مفهوم تعهد ETH به شبکهی اتریوم (concept of ETH pledge to the Ethereum network)را بر اساس مفهوم RFR معرفی میکند، و به این ترتیب یک مدل درآمد مشابه سازوکارهای امور مالی سنتی ارائه میدهد.
مکانیزم ارزشدهی به دارایی
یک مکانیزم درآمد بومی در بلست ادغام شده که نه تنها داراییهای کاربر را ثابت نگه میدارد، بلکه ارزش آنها را نیز در طول زمان افزایش میدهد.
آتو کامپاندینگ
بلست از سرمایهگذاری سود به صورت خودکار پشتیبانی میکند و به کاربران اجازه میدهد اتریوم نگهداری کنند تا ارزش آن به مرور زمان افزایش پیدا کند.
بهینهسازی درآمد از استیبلکوینها
پس از اینکه استیبلکوینها به بلست منتقل شدند، در پروتکلی مشابه تیبیل آن-چین (on-chain T-bill) عمل میکنند و درآمد از طریق استیبلکوین شبکهی بلست یعنی USDB بازگردانده میشود.
سازگاری با ماشین مجازی اتریوم
بلست به عنوان یک راهحل آپتیمیستیک رولآپ سازگار با EVM، تجربهی کاربری آشنا و سادهای برای کاربران فراهم میکند.
دسترسی زودهنگام و مکانیزم بریجینگ (bridging)
کاربران از طریق کدهای دعوت، شرایط دسترسی زودهنگام را به دست میآورند. سپس داراییهای خود را برای مشارکت در بلست، از شبکه دیگری به این شبکه انتقال میدهند؛ به این فرایند بریجینگ (bridging) گفته میشود.
سیستم امتیازات ایردراپ
کاربران اولیه با بریجینگ داراییها به بلست، درآمد و امتیاز بلست (Blast points) دریافت میکنند و پس از لانچ شدن شبکهی اصلی، امتیازات آنها نقش مهمی را در dappها (اپلیکیشنهای غیرمتمرکز) ایفا و فرصتهایی برای دریافت توکن بلست در مه ۲۰۲۴ فراهم خواهند کرد.
مکانیزم بلست
سازوکار بلست بر سه مکانیک اصلی متکی است:
- ریبیسینگ خودکار (auto rebasing): به دلیل سازگار بودن با توکنهای ERC-۲0، انتقال توکن در آن آسانتر است.
- استیکینگ (staking): بلست به دلیل پشتیبانی شدن توسط بهروزرسانی شانگهای اتریوم (the Shanghai update of Ethereum) اجازه میدهد داراییهای ETH به بلاکچینش ریبیس (rebase) شوند؛ در نتیجه، به طور خودکار یک لایه درآمد به اتریومهای استیکشده اعمال میشود.
- بازده T-bill: کاربرانی که استیبلکوینها را به این پلتفرم بریج میکنند، استیبلکوینهای USDB دریافت میکنند؛ استیبلکوینهایی که به طور خودکار ریبیس (rebase) میشوند. این فرایند به آنها اجازه میدهد تا از پروتکل آن چین تیبیل درMakerDAO درآمد کسب کنند.
با این حال، شبکهی بلست با ریسکهایی نیز همراه است:
مستندات ناقص: پروژه فاقد وایت پیپر (white paper) است و صرفاً یک نمای کلی در وبسایت خود ارائه کرده است.
اکوسیستم نهچندان قوی: هیچ مرورگر پلتفرمی برای مشاهدهی تراکنشهای درونبلاکچینی وجود ندارد، و شبکه فاقد هرگونه کیفپول، پل (bridge) یا اوراکل (oracle) سازگار است.
نقشه راه (رودمپ) نامشخص برای ایردراپ: جدول زمانی درآمدهای ایردراپ نامشخص است.
ویژگیهای بالقوه بازاریابی هرمی: این پلتفرم در ازای دعوت از دیگران و تیمها برای سپردهگذاری داراییها پاداش میدهد؛ موضوعی که نگرانیها را در مورد پایداری آن بیشتر میکند.
بلست همچنین از یک سیستم امتیاز به عنوان چارچوب پاداشدهی خود استفاده میکند که به دلیل شباهت به یک طرح بازاریابی هرمی مورد انتقاد قرار گرفته است. این سیستم شامل تابلوی امتیازات و یک مکانیزم چرخش است که کاربران را به جذب شرکتکنندگان بیشتر، و در نتیجه برخورداری از شانس بالاتر برای دریافت امتیازات بیشتر ترغیب میکند. هر چه یک تیم کاربری اتریوم بیشتری جمع کند، دعوتنامه و امتیاز شانس بیشتری در مینیگیم چرخش دریافت میکند که اجازه میدهند تیم امتیازات بیشتری کسب کند. این ساختار به دلیل ناپایداری بالقوه و ویژگیهای پانزیمانندش مورد انتقاد قرار گرفته است.
در مجموع میتوان گفت اگرچه بلست مکانیزمهای نوآورانهای برای ایجاد درآمد و شمول مالی ارائه میدهد، اما لازم است قبل از انجام هر گونه سرمایهگذاری ریسکهای بالقوه و جنبههای بحثبرانگیز سیستم امتیازدهی آن را در نظر بگیرید.
بررسی دادههای توکن BLAST
توجه داشته باشید که اطلاعات ارائه شده، مربوط به زمان نوشته شدن مقاله در ژوئیه ۲۰۲۴ میباشد:
- مارکت کپ فعلی بوم حدود ۳۱۱ میلیون دلار میباشد.
- عرضه در حال گردش آن ۱۷.۹۹ میلیارد توکن بوده و عرضه کلی آن ۱۰۰ میلیارد توکن میباشد.
- طبق داده های پایگاه کوین مارکت کپ، این توکن رتبه ۱۷۴ ام بازار را به خود اختصاص داده است.
- بالاترین قیمت این توکن : حدودا ۰.۰۲۹۴۳ دلار
- پایینترین قیمت این توکن : حدودا ۰.۰۱۲۹۴ دلار
نحوه توزیع توکنها
- ۵۰ درصد : کامیونیتی (پاداش و ایردراپ)
- ۲۵.۵ درصد: تیم سازنده
- ۱۶.۵ درصد: سرمایهگذاران
- ۸ درصد: بنیاد بلست
ایردراپ بلست توکن (BLAST token)
امتیازات بلست (Blast Points)
کاربران با بریج کردن (انتقال) داراییها و دعوت از اعضای جدید به شبکهی بلست در این ایردراپ شرکت کرده و امتیاز کسب میکنند. در واقع این دو فعالیت، معیاری بر مشارکت آنها در پلتفرم است و میزان توکنهای BLAST دریافتی آنها را تعیین میکند.
بلست طلایی (Blast Gold)
در حالی که کاربران توکنهای BLAST دریافت میکنند، توسعهدهندگان دارای یک سیستم امتیاز جداگانه موسوم به بلست طلایی یا Blast Gold هستند. علت این موضوع ایجاد انگیز در توسعهدهندگان برای فعالیت و نوآوری در محیط بلست است. از ژانویهی ۲۰۲۴کمیتهی مشوقین بلست هر دو الی سه هفته یکبار بین توسعهدهندگان طلا توزیع میکند و این موضوع را پس از هر بار توزیع به صورت علنی اعلام میکند.
طلا به عنوان مشوقی برای رشد dappها استفاده میشود؛ به این معنی که dappها باید صددرصد طلایی را که دریافت میکنند مستقیماً به کاربران خود منتقل کنند. البته برای تکمیل این فرایند، طلا باید با API امتیازات بلست ادغام شوند.
بهترین کیف پولهای بلست
برای ذخیره، ارسال و دریافت توکن BLAST میتوانید از موارد زیر که محبوب ترین کیف پولهای بلست هستند، استفاده نمایید:
- متامسک (Metamask Wallet) – کیف پول تحت وب و موبایل.
- زریون والت (Zerion Wallet) – کیف پول تحت وب و موبایل.
- اتمیک والت (Atomic Wallet) – کیف پول تحت وب و موبایل.
چگونه BLAST بخریم؟
خرید و فروش BLAST به عنوان رمزارزی محبوب، از طریق صرافیهای ارز دیجیتال صورت میگیرد. صرافیهای زیادی در حال فعالیت در زمینه خرید و فروش بلست هستند.
از آنجایی که امکان انجام فعالیتهای کلاهبردارانه در این حوزه زیاد است، بهتر است برای خرید و فروش بلست یک صرافی معتبر را انتخاب کنید. صرافی بیتکسینو از جمله صرافیهای معتبر داخلی است که بستری امن برای تبادل ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این صرافی توسط تیم متخصص در حوزه نرم افزار راهاندازی شده که تجربه سالها فعالیت در زمینه سیستمهای مالی و استارتاپها را در رزومه خود دارد.
سوالات متداول
صرافی معتبر بیتکسینو این امکان را به شما می دهد تا با ثبت نام و احراز هویت در فضای ایمن و آسان خرید و فروش BLAST را انجام دهید.
در صرافی بیتکسینو در هر ساعت از شبانه روز میتوانید پس از احراز و انتقال BLAST به ولتتان به نرخ همان لحظه BLAST را به ریال و یا بلعکس تبدیل نمایید.
تراکنش های BLAST در بستری سریع و ارزان در کمتر از 1 دقیقه و با پرداخت هزینه ای کمتر از 1 دلار صورت می پذیرد.
حداقل خرید و فروش در صرافی بیتکسینو معادل ریالی 6 دلار است و حداکثری در روز برای خرید و فروش BLAST در نظر گرفته نشده است. و کاربران با هر میزان دارایی میتوانند اقدام به خرید نمایند.
به طور کلی هر سرمایه گذاری دارای ریسک هست در این میان سرمایه گذاری روی ارز های دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا ریسک به مراتب بیشتری را نیز داراست که افراد قبل از ورود نیاز به مطالعه کامل و بررسی جوانب مخاطره امیز این سرمایه گذاری را باید لحاظ نمایند.
بیتکسینو با کارمزد معادل 0.2 درصد که کمترین میزان کارمزد میان تمام صرافی ها است با بهترین نرخ معاملات خرید و فروش شما را بدون واسطه انجام می دهد.