مدت زمانی که طول میکشد تا تتر به کیف پول انتقال پیدا کند به عوامل مختلفی مانند نوع شبکه انتقال و میزان ترافیک آن بستگی دارد. برای مثال، بلاکچینهایی مانند BEP20 ، TRC20 و ERC20 از جمله گزینههای محبوب و پرکاربردی هستند که هر یک سرعت انتقال متفاوتی دارند.
در ادامه این گزارش به بررسی دقیقتر بلاکچینهای مختلف و عوامل تاثیرگذار در سرعت انتقال تتر میپردازیم.
تتر شبکه بلاکچین مخصوص به خود ندارد
در خرید و فروش تتر نمیتوان از شبکه بلاکچین مخصوص آن استفاده کرد زیرا چنین چیزی وجود ندارد. برای این منظور، شبکههای دیگر میتوانند به انتقال این توکن از یک کاربر به کاربر دیگر کمک کنند. برای مثال توکن USDT Omni یک نسخه از تتر است که به شبکه بلاکچین بیت کوین ربط دارد. توکن USDT ERC-20 نیز مربوط به اتریوم است. برای هر یک از این دو مثال باید از کیف پول و آدرس مخصوص خودشان (بیت کوین و اتریوم) استفاده کرد.
سرعت انتقال تتر در هر یک از بلاکچینها چقدر است؟
افرادی که قصد فروش تتر را دارند باید بدانند که در شبکه TRC20 معمولا کمتر از 2 دقیقه زمان میبرد تا انتقال تتر به کیف پول انجام شود. در شبکه ERC20 یک تا 10 دقیقه زمان لازم است که گاهی به دلیل شلوغی شبکه تا 30 دقیقه نیز طول میکشد. در شبکه BEP20 نیز مدت زمان انتقال بین 1 تا 2 دقیقه است.
امکان استفاده از شبکه سولانا یا شبکه پالیگان نیز وجود دارد که سرعت انتقال در هر دو کمتر از 20 ثانیه است. اما در مورد شبکه Omni ممکن است انتقال تا 2 ساعت هم طول بکشد.
چه چیزی در سرعت انتقال تتر اثر دارد؟
در فروش تتر ممکن است بسته به تراکم شبکه و آدرس مقصد، مدت زمان متفاوتی نیاز باشد که در ادامه هر دو دلیل را بررسی میکنیم؛
تراکم شبکه
هر بلاکچین از نظر معماری داخلی با تتر متفاوتی سازگار است و زمان تراکنش نیز به حجم کاربران بستگی دارد. هر چه تعداد کاربران بلاکچین بیشتر باشد پردازش تعداد تراکنشها نیز سختتر میشود. البته منظور تعداد بالای کاربران در یک زمان مشخص است. به همین جهت در زمانهای مختلف سرعت متفاوتی را میتوان دید.
باید به این نکته توجه داشت که اگر معماری بلاکچین به شکلی باشد که توان عملیاتی بالایی نشان ندهد، تراکم شبکه نیز اوضاع را بدتر خواهد کرد و سرعت انتقال بسیار کم خواهد شد.
آدرس مقصد
در دنیای ارزهای دیجیتال کلا دو مدل کیف پول داریم که شامل کیفهای غیرقانونی و یا معتبر هستند. مدل غیرقانونی به عنوان کیف پول رمزنگاری شده شخصی شناخته شده و کیف پول معتبر نیز همان است که در صرافیها وجود دارد. هر کدام از کسانی که کیف پول ارائه میدهند باید قبل از انتقال تتر به تعداد مشخص، تاییدیه داشته باشند که این خود در مدت زمان جابجایی تتر اثر دارد.
مثلا کیف پول Crypto.com برای انجام تراکنش به 12 تاییدیه نیاز دارد. تعداد این تاییدیهها در Coinbase به 14 عدد میرسد و در Kraken نیز 20 عدد است.
بیشتر بخوانید:
- فروش تتر از کیف پول شخصی بهتر است یا صرافی؟ مزایا و معایب هر روش در بازار ایران
- فروش تتر در سال ۱۴۰۴: بهترین روشها و نکات مهم برای کاربران ایرانی
چطور میتوان سرعت تراکنش تتر را بالا برد؟
برای بالا بردن سرعت تراکنش در بلاکچین، میتوان هزینه Gas Fee بیشتری پرداخت کرد. با این کار امکان این وجود دارد که اعتبارسنجها تراکنش را زودتر تایید کنند اما این راه زیاد هم تضمینی ندارد. علاوه بر این، افرادی که برایشان سرعت مهم است باید سراغ شبکههای بلاکچین سریعتری مانند ترون یا بایننس بروند.
استفاده از کیف پولهای قابل اعتماد نیز اهمیت دارد، برخی از کیف پولها سرعت بالا را به خوبی پشتیبانی میکنند و میتوانند به افزایش سرعت عملکرد کمک کنند.
کدام شبکهها برای انتقال تتر استفاده میشوند؟
در حال حاضر 13 شبکه بلاکچین وجود دارد که برای انتقال تتر به کار میروند. از شبکهها را به ترتیب در ادامه میآوریم؛
- Algorand
- Avalanche
- BNB Chain (Binance Chain)
- Bitcoin Cach’s Simple Ledger Protocol (SLP)
- Liquid Network
- Ethereum
- Omni (Bitcoin)
- EOS
- Polygon
- Tezos
- Tron
- Solana
- Statemine
کدام شبکه ها برای انتقال تتر امنتر هستند؟
طبق تحقیقاتی که انجام شده، شبکههای انتقال لایه یک مانند اتریوم و TRC-20 امنیت و تمرکززدایی بسیار بالایی دارند. این شبکهها از حداکثر تمرکز بهره برده و از سواستفادههای احتمالی به راحتی جلوگیری میکنند. البته این نکته اهمیت دارد که مقیاس پذیری و سرعت انتقال در اغلب شبکههای انتقال پایین است. به همین جهت ممکن است مدت زمان انتقال دارایی بیشتر از تصور افراد طول بکشد.
شبکههای انتقال لایه دو مانند پالیگان و آربیترون سرعت بیشتری دارند اما در عوض امنیت را فدا میکنند. پس اگر به دنبال سرعت بالا هستید، به این هم توجه کنید که در بسیاری از شبکهها امکان فدا کردن امنیت برای این منظور وجود دارد.
چطور میتوانیم تتر را در صرافیها نقد کنیم؟
برای اینکه تتر را با کمک صرافیها نقد کنیم باید ابتدا تترها را به کیف پول صرافی انتقال دهیم. بعد USDT را در بازار ریالی صرافی به ریال تبدیل کرده و ارز فیات (ریال) خود را به حساب بانکی خود که در صرافی ارائه دادهایم منتقل میکنیم.
زمانی که تتر را نقد میکنیم میتوانیم از پلتفرمهای مختلف با کارمزد پایین و کاربری ساده استفاده کنیم. برای مثال پلتفرمهایی مانند کوین بیس، کراکن، بایننس، جمینای و سوییس مانی طرفداران زیادی دارند. با وجود استفاده از این پلتفرمها، ایرانیها باید تترهای خود را به ریال تبدیل کنند که برای این منظور لازم است در یک صرافی ارز دیجیتال مانند بیتکسینو ثبت نام کنند.
قبل از نقد کردن تتر باید به مواردی مانند معتبر بودن پلتفرم، کارمزدها، محدودیتهای برداشتی، زمان پردازش تراکنشها و شرایط بازار توجه کرد. همچنین، از قانونی بودن مراحل انجام شده نیز حتما باید مطمئن شوید.